İstanbul Gündemi

Kerem Kınık’tan Afganistan’a destek çağrısı!

Player yükleniyor...
Haberler / Sağlık
8 Şubat 2022 Salı 16:37

Türk Kızılay, kuraklıklar, ekonomik zorluklar ve çatışmaların etkileriyle gıda, temiz su, sağlık, barınma gibi temel ihtiyaçlara ulaşmada zorluk yaşayan Afganistan’da 1995 yılından bu yana ihtiyacı olana fonlar ve bağışlarla destek oluyor.

“Afganistan ölüme sürükleniyor”

Afganistan’da yaşanan insani krizin Somali, Suriye ve Yemen’deki gibi büyük insanlık dramlarını geride bırakarak dünyada ilk sıraya yerleştiğini vurgulayan Dr. Kerem Kınık, “Ülkedeki su kuyularının yarısı kurumuş durumda. Ortalama hane borcu, aylık ortalama gelirin 4 katından fazlaya çıkmış. 2012’den bu güne 2.7 milyonu ülke içinde olmak üzere 9.2 milyon Afgan ise yerlerinden edildi. Birleşmiş Milletler 5 Milyar Dolarlık tarihinin en geniş bütçeli yardım çağrısına çıktı. Taahhüt olsa da fiili katkı çok düşük miktarda bulunuyor. Dış destek olmadan ise Afganistan ölüme sürükleniyor” diye konuştu.

“Dayanışmanın gücünü göstermeliyiz”

Türkiye’den dost ülke Afganistan’a yardımların zamanın her döneminde olduğunu söyleyen Kızılay Başkanı Kınık, “Bugün ülkenin çok büyük bir kısmında açlık, yoksulluk, eğitim, sağlık, beslenme, barınma, temiz içme suyuna erişim gibi çok ciddi sorunlar var. Bu yılın ortalarına kadar bu insanlık krizini dindiremezsek, soğutamazsak bu ateşi, kesinlikle bir göç dalgası olarak bize dönecek. Buna karşı ise hep birlikte 2011’de Somali’ye yaptığımız gibi dayanışmanın gücünü göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi