İstanbul Gündemi

Kılıçdaroğlu'nun, Sadullah Ergin hakkındaki sözleri gündem oldu! Yıllar önce kullandığı ifadeler…

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
10 Nisan 2023 Pazartesi 13:03

Cumhuriyet Halk Partisi, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i, DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1. bölgeden 4. sırada milletvekili adayı gösterdi.

Sosyal medyada CHP'liler, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarındaki tutumları nedeniyle aday Ergin’e büyük tepki gösterdi. On binlerce gönderinin ardından ‘Sadullah Ergin’ ismi Twitter'da trend topic (TT) oldu.

"VEKİL BİLE OLAMAZSIN"

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da seneler önce Ergin hakkında sarf ettiği ifadeler yeniden gündem oldu. Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılındaki bir grup konuşmasında eski Adalet Bakanı Ergin için, "Bu ülkenin talihsizliği ne? Sen uygar bir toplumda Adalet Bakanı değil, milletvekili olamazsın" dediği video sosyal medyaya bomba gibi düştü.

ART ARDA TEPKİLER

CHP’li vatandaşların yanı sıra ayrıca Millet Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Uğur Dündar’dan da çok sert eleştiriler geldi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Söylemesem olmaz! Fenerbahçe'ye 3 Temmuz FETÖ kumpası yapılırken Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin'in Atatürk ve Cumhuriyet ile özdeş olan Çankaya'dan aday gösterilmesini bir Fenerbahçeli olarak kabul edemiyorum" dedi.

 

Memleket Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise konuyla alakalı paylaşımında "Memleket Partisi'nin Ankara Çankaya 1. Sıra Milletvekili adayı; Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, Mülkiye'de profesör, Atatürkçü bir Cumhuriyet kadını. Karşısında ise Ergenekon ve Balyoz kumpasları döneminin Adalet Bakanı var, Ali Dibo var. Bağrına taş basa basa değil, tıpış tıpış değil, gönül rahatlığıyla ver oyunu Memleket'e. Memleket gibisi yok" ifadelerini kullandı.

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da söz konusu adaylıkla alakalı eleştiride bulunarak “Eskiden 1 AK Parti vardı. Şimdi 3 AK Parti var. Şanlıurfa’da AK Parti 1. Sıra Bekir Bozdağ, Ordu İYİ Parti 1. Sıra İdris Naim Şahin, Ankara CHP 1. Sıra Sadullah Ergin. Her 3 adayda Ergenekon-Balyoz sürecinde FETÖ ile ilişkinin en kilit isimleri. Atatürk çizgisinde Türk milliyetçileri ATA İttifakı ve Zafer Partisi’nde  FETÖ’ye, HDP’ye, HÜDA-PAR’a, cemaatlere karşı bir araya geliyorlar." diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi