İstanbul Gündemi

Kira fiyatları için 'dönüşüm' modeli

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
28 Ekim 2022 Cuma 10:45

Çekmeköy Müteahhitler Derneği (Çekmüder) Başkanı Yücel Evsen, bir TV kanalında sosyal konut projeleri ve kira fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

‘YAP-KİRALA-DEVRET‘ MODELİ

Son açıklanan sosyal konut projesi için konuşulan 'yap-kirala-devret modeli' hakkında konuşan Evsen, son yapılan kampanyalarla dar gelirlilere büyük destek verildiğini söyledi. 

Evsen, bu projenin faydalı olabileceğini anlatarak, 'Özel sektörün devreye girmesiyle, devlet özel sektör ele ele, belediyelerin, devletimizin arazilerine özel sektöre devredip, kiralama noktasında bir çalışma yapılıyor. 2 yıl zamanımızı alcak. Hızlanmamız gerekiyor.' dedi. 

'KENTSEL DÖNÜŞÜM GERİ DÖNÜŞÜM PROJEMİZ VAR'

Büyükşehirlerde kira artışının, konut ve maliyetlerden daha fazla arttığını vurgulayan Evsen, 'Çözüm için çok çalışıyoruz. Bizim ‘kentsel dönüşüm geri dönüşüm‘ projemiz var. Kentsel dönüşüme girmiş ama devam edemeyen projeler var. Kat maliklerin süreci ve satın almalar nedeni. 20 bin öyle konut var İstanbul‘da. Kiraya çıkmış bu kişilerin evlerine dönmesini sağlarsak kiralar düşebilir. Binlerce aile binaları yıkılmış, kiraya çıkmış. Bunu hızlandırırsak, İstanbul İzmir ve Ankara‘da kira fiyatlarına çözüm olacaktır.' diye konuştu.  

Çekmüder Başkanı Yücel Evsen, belediyelerle böyle çalışma yapılmasını önererek, 'Kira fiyatları düşecektir mutlaka ama bu proje bunu çok hızlandıracaktır. Projeler bazı sorunlar nedeniyle çok uzun sürebiliyor. Projeyi yıktınız ancak yüzde 68‘e ulaşamayınca o projeye başlayamıyor müteahhat. Üst yapı ruhsatlarında daha hızlı çözümler olmalı. 8 ay değil de 3 ayda çözebilirsek faydalı olacaktır.' şeklinde konuştu.  

'BU PROJEYLE KİRA FİYATLARI DÜŞECEKTİR'

Tüm suçun müteahhitlere yüklenmemesi gerektiğini dile getiren Evsen, 'Vatandaş bir dairesiyle sitesindeki kira fiyatlarını belirleyebiliyor. Mesela adam kira fiyatını artıyor, sonra hepsi artıyor. Kentsel dönüşüm projeleri bekliyor. 3‘de 2‘yi bulamayan projeler başlayamıyor. Eğer geri dönüşümü hızla sağlayabilirsek çok faydalı olacaktır. Belediyeler ve bakanlı hızlı karar alıp, belki kanun değişikliğiyle sorunu çözerse, kira fiyatlarında ciddi çözüm bulunacaktır.'  

Halil Başer - İstanbul Gündemi
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi