İstanbul Gündemi

Kızılay tüm imkânlarını sel bölgesi için seferber etti

Player yükleniyor...
Haberler / STK
14 Ağustos 2021 Cumartesi 20:33

Selden etkilenen vatandaşlara gün boyunca su, sıcak yemek ve ikramlık dağıtımı yapan Kızılay, psiko sosyal destek çalışmalarını da yürütüyor.

Kızılay şimdiye kadar 66.000’den fazla kişiye insani yardım ulaştırdı. Çalışmalarını 398 profesyonel afet uzmanı, 286 gönüllü sürdürüyor. 2 mobil mutfak, 9 ikram aracı ve 47 operasyon aracı bölgede destek vermeye devam ediyor. 42.000’den fazla kişiye sıcak yemek dağıtıldı, 23.000’den fazla kumanya ile beslenme hizmeti verdi. Su ve ikramlık malzeme dağıtımları devam ediyor.

KIZILAY’IN PSİKO SOSYAL DESTEK EKİPLERİ SAHADA 

Meydana gelen afetin büyüklüğü sebebiyle bölge halkı büyük bir travma ile karşı karşıya. Özellikle çocuklar bu travmadan en fazla etkilenen kırılgan grubu oluşturuyor. Kızılay’ın psiko sosyal destek ekipleri; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri ile koordine bir şekilde sahada afetzedelere destek veriyor.

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi