İstanbul Gündemi

Kripto para ATM’leri çoğalıyor

Player yükleniyor...
Haberler / Ekonomi
13 Nisan 2022 Çarşamba 15:29

Bitcoin’in hayatımıza girmesinin üzerinden tam 14 yıl geçerken bu paraların artmasıyla beraber kripto ATM’leri de yaygınlaşmaya başladı.

Zirvede ABD yer alıyor

Statista verilerinden elde edilen bilgilere göre, dünya üzerinde bulunan kripto ATM sayıları belli oldu. Böylelikle en yüksek sayı 17 bin 436 ile ABD’de görüldü.Küresel ATM’lerin yaklaşık yüzde 83’ü Kuzey Amerika’da yoğunlaşırken, dünyada kripto ATM’lerin 2015 yılından itibaren artarak çoğaldığı ortaya çıktı. ABD’nin ardından listenin ikinci sırasına yerleşen ülke ise bin 464 ATM ile Kanada olurken, üçüncü sırada 200 ATM ile Birleşik Krallık yer aldı. Türkiye’de ise kripto ATM sayısının 10 adet olduğu açıklandı. En çok ATM bulunan diğer ülkeler ise, Avusturya(157), İspanya(138), Hong Kong(124), Polonya(112), İsviçre(111), Romanya(86) ve Çekya(68) oldu. Veriler ve yatırımların artmasıyla beraber ATM sayılarının da doğru orantılı olarak artacağı öngörülüyor.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi