İstanbul Gündemi

Küçükçekmece Belediyesi kentsel dönüşümü sürdürüyor

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Şubat 2023 Cuma 10:48

Tahliye edilen sitede yıkım esnasında ekipler, gerekli tüm önlemleri alırken, kolluk kuvvetleri de hazır bulundu. 

Güvenlik tedbirleri eşliğinde ilk bloğun yıkımı gerçekleştirildi

Fatih Mahallesi 801 Sokak’taki Çınar Sitesi için 2022 yılı Mayıs ayında risk taşıdığı gerekçesiyle yıkım kararı çıkmıştı. Bunun üzerine daire sahiplerinin çoğu müteahhit ile anlaşma sağlarken, bir kısım hak sahibi ise anlaşamadığı gerekçesiyle yıkıma itiraz etmişti. İtirazın ardından İstanbul 13. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurmuştu. Mahkeme tarafından durdurulan yıkım kararı geçen hafta kaldırıldı.

Yıkım kontrollü bir şekilde gerçekleştirildi

Sitedeki binaların tahliye edilmesiyle birlikte yıkım Küçükçekmece Belediyesi tarafından kontrollü bir şekilde başlatıldı. Öncelikle sitedeki binaların elektrik, su ve doğalgazı kesildi. Çevrede ve yıkımın olduğu sokakta ekipler, emniyet şeridi çekerek geniş güvenlik önlemleri aldı. Önlemlerin ardından sitenin ilk bloğunun yıkımı, Küçükçekmece Belediyesi ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde gerçekleştirildi.

İnşaatın 36 ayda tamamlanması planlanıyor

13 blokluk sitenin tamamı yıkılarak, yerine depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek. Site inşaatının 36 ayda tamamlanması planlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi