İstanbul Gündemi

Küçükçekmece Belediyesi'nden teknolojik başarı!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
8 Kasım 2022 Salı 12:02

Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Uluslararası VEX Robotics İstanbul turnuvası Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde yapıldı. 

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ

Guiness Rekorlar Kitabı’nda Dünya’nın en büyük robotik turnuvası olarak yer alan Vex Robotics’in İstanbul turnuvasında; farklı illerden gelen VEX IQ Challenge (ortaokul kategorisi) için 24 takım toplam 250 öğrenci, VEX Robotix Competition (lise kategorisi) için ise 20 takım toplam 200 öğrenci 2 gün boyunca hünerlerini sergiledi. Turnuvada öğrencile, robot becerilerinin yanı sıra mühendislik becerilerini de gösterdi. 
Kazanan takımlara lise ve ortaokul kategorisinde mükemmellik, yenilik, yapı, üretkenlik, enerji, tasarım, takım çalışması alanlarında ödüller verildi. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sedat Gazi takdim verdi. 

BELEDİYEYE DE 2 ÖDÜL

Turnuvada Ortaokul kategorisinde Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Üniversitesi Robot Skills alanında, Halkalı Bilgi Evi ise Teamwork alanında 2. olmayı başardı. 
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Küçükçekmece’de böyle önemli ve uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

'GENÇLERE GÜVENMEKTE HAKLIYIZ'

Turnuvadaki her projenin birbirinden değerli olduğunu dile getiren Çebi, 'Geleceğimiz olan gençlere güvenmekte ne kadar haklı olduğumuzun ispatıdır. Derece giren tüm takımları tebrik ederim. Bizim için bir diğer mutluluk ve gurur kaynağı ise, bu mücadelede ilçemizin ismini başarılarıyla temsil eden Çocuk Üniversitemiz ve Halkalı Bilgi Evi öğrencilerimizdir. Başta Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz olmak üzere, hem evlatlarıma hem de ailelerine ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

'TURNUVALARA DEVAM EDECEĞİZ'

Educat Robotics Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Songül Kalaycı da ‘’Küçükçekmece bizim için çok önemli ve heyecanlıydı. Çünkü senenin ilk sezon turnuvasıydı. Açılışı Küçükçekmece’den yaptık, buradan Türkiye ve yurtdışı olarak sürecimiz devam edecek. Aslında uzun soluklu bir maratonun ilk basamağıydı. Aynı heyecanla turnuvalara devam edeceğiz. Birçok ilden gelen ekiplerimiz var. Dünyanın en büyük organizasyonuna ev sahipliği yaptığı için Küçükçekmece Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Halil Başer - İstanbul Gündemi
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi