İstanbul Gündemi

Erbakan yeniden Genel Başkan!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
7 Kasım 2022 Pazartesi 10:51

Yeniden Refah Partisi‘nde (YRP) kongre heyeacanı yaşandı. Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen 2’nci Olağan Büyük Kongre‘ye, mevcut Genel Başkan Fatih Erbakan tek aday olarak girdi.  Fatih Erbakan kongreye katılan bin 225 delegenin tümünün oylarını aldı ve güven tazelemiş oldu. 
Salon tamamen dolarken, bazı partililerin salon dışında kurulan ekranlarda kongreyi takip ettiği görüldü. Salonun değişik yerlerine “Başkan Erbakan”, “Önce Ahlak ve Maneviyat”, “Burada Gelecek Var”, “Milletimiz İçin Biz Varız”, “Üzülme Erbakan’la Düzelir”, “Üreterek Kalkınan Türkiye İçin Burada Gelecek Var” pankartlarının asıldığı görüldü. Partililer sık sık “Mücahit Erbakan” sloganları attı. 

KONGREYE KATILANLAR

Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, MHP Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım‘ın yanı sıra TBMM eski başkanlarından Bülent Arınç’ın yanı sıra Büyük Birlik Partisi, DEVA, Gelecek Partisi, Memleket Partisi, Hüda-Par temsilcilerinin de katıldığı görüldü. 
Fatih Erbakan, kongredeki konuşmasında, kongreyle beraber seçim çalışmalarını da fiilen başlattıklarını söyledi. 

'İKTİDARIN EMEKLİLİK ZAMANI GELDİ'

İktidara hazırlandıklarını anlatan Erbakan, 'Buradan açıkça ilan ediyorum ki; metalleri yorulmuş, boyaları dökülmüş, artık bu ülkeye verecek bir şeyi kalmayan iktidarın emeklilik zamanı gelmiştir. Su görünmüş, teyemmüm bozulmuştur. Altı benzemezin bir araya gelmeye çalıştığı ‘masa başındakiler‘ ile iktidarda bulunan ‘kasa başındakiler‘in aziz milletimize umut olamadığı aşikârdır.' dedi. 

'İTTİFAKIMIZ MİLLETİMİZLEDİR'

İttifak söylentilerine de değinen Erbakan, şöyle devam etti:
'Bize her fırsatta ne soruyorlar, ‘Efendim hangi ittifakta yer alacaksınız?’ Biz de bu soruyu soranlara cevaben buradan diyoruz ki: Ne ittifakı yahu…  Milli Görüş yanardağ olmuş  patlıyor. Milletimiz Yeniden Refah diyor, akın akın Yeniden Refah’a koşuyor. Yeniden Refah Partisi olarak ittifakımız milletimizledir. Yeniden Refah Partimizin Amerikalar‘da, İngiltereler‘de icazet arayışı olmamıştır. Yeniden Refah Partimiz, milletimizden gizli görüşmeler yapmamış, pazarlık masalarına oturmamıştır. İktidarı Washington’dan, Londra’dan değil, aziz milletimizden istemektedir. Hedefimiz tek başına iktidar olmak, Milli Görüş prensipleri ve projeleri ile milletimizin derdine derman olmaktır.'

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi