İstanbul Gündemi

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç’tan Ticaret Bakanlığı’nın uygulamalarına destek!

Ticaret Bakanlığı’nın sıfır araçların satın alındıktan sonraki 6 ay içinde ve 6 bin km öncesi satılamaması kararını 1 Ocak 2024’e kadar uzatmasını değerlendiren MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, uygulamalara destek verdi.
MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç’tan Ticaret Bakanlığı’nın uygulamalarına destek!
Haberler / Otomotiv
12 Temmuz 2023 Çarşamba 12:11

Bakanlık bu düzenlemeye ek olarak, ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasına 1 Ocak 2024 tarihine kadar kısıtlama getirildiğini açıklamıştı.

“TÜKETİCİ MAĞDURİYETLERİ ORTADAN KALKACAKTIR”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, “Son iki yıldır araç fiyatlarının sürekli yükseldiğini görüyoruz.  Arz talepte yaşanan sorunların ve dalgalı seyreden döviz kurunun yanı sıra sektördeki kayıt dışılık ve stokçuluk da araç fiyatlarının yükselmesine sebep oluyor. Motorlu araç satıcılarına getirilen 6 ay 6 bin km sınırlaması sonrası bu yılın ilk 5 ayında sıfır araç satışlarında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 70 civarında bir artış görüyoruz. Çünkü şahıslar araç alıp satmaya, stokçuluk yapmaya ve kayıt dışılığı arttırmaya devam etti. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız bayiye gittiği zaman sıfır araç bulamıyordu ve bayiler araçları ne zaman verebileceklerini bilemediklerini söylüyordu. Ancak düzenlemenin bireyleri de kapsamasıyla piyasada normalleşme başladı ve şu an bayilerde araç bulunabiliyor. İkinci el otomobilin sıfır araç fiyatından yüksek olamayacağına dair yapılan ek düzenleme de piyasayı rahatlatacak; fiyatlarda oluşan köpüğü ortadan kaldıracaktır. Bakanlığımızın otomotiv sektörüne bir standart getirmek amacıyla titizlikle çalışarak hayata geçirdiği bu yeni düzenlemeler sayesinde tüketici mağduriyetleri de ortadan kalkacaktır” dedi.

“DÜZENLEMELERE VE YÖNETMELİKLERE RİAYET ETMEK GEREKİYOR”

Gerçek ve tüzel kişilerin gerek bireysel gerekse ticari ilanlarını kapsayacak olan düzenlemenin 15 Temmuz’da yürürlüğe gireceğini hatırlatan Erkoç, “Bakanlığımız bu yöntemlerle araçları satmaya çalışanları da denetliyor. O yüzden gerek sektörün düzene girmesi ve fiyat artışlarının önüne geçilmesi, gerekse cezai işlemlere konu olmamak için yapılan düzenlemelere ve yönetmeliklere riayet etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi