İstanbul Gündemi

MEME HASTALIKLARINDA ÜÇ PARMAK KONTROLÜ

Player yükleniyor...
Haberler / Sağlık
26 Aralık 2015 Cumartesi 15:58

Küçükçekmece Belediyesi´nin düzenlediği söyleşiye katılan Prof. Dr. Cengiz Erenoğlu, meme ve tiroid hastalıkları konusunda dikkat çeken bilgiler verdi. 
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi´nde düzenlenen söyleşide konuşan Cengiz Erenoğlu, günümüzde erken teşhis ile kadınların ölümcül meme kanserinden kurtulduğunu söyledi.

?MEME KORUYUCU CERRAHİ YAYGINLAŞTI?

Erken tanı ile artık kanser hastalarının kaybedilmediğini söyleyen Erenoğlu, ?Eskiden memenin tamamı hatta kas bile çıkarılırdı. Son yıllarda ise meme koruyucu cerrahi yaygınlaştı. Şu anda sadece hastalıklı kısım çıkarılarak tedavi yapılıyor? dedi.

ELLE MEME KONTROLÜNDE YAPILAN BÜYÜK YANLIŞ

Elle yapılan meme kontrollerinde kadınların en büyük yanlışlarının memeyi iki parmakla sıkmaları olduğunu da kaydeden Prof. Dr. Cengiz Erenoğlu, ?Memeyi iki parmakla sıkınca ele memenin kendi dokusu geliyor. Bunu da bir kitle varmış gibi algılayabiliyorlar. Meme üç parmak ile ezerek kontrol edilmeli? diye konuştu.

?SAĞLIKSIZ GIDALAR GUATR YAPIYOR?

Memenin gözle incelendiğinde de meme başında çöküntü, kanlı akıntı, meme dokusunda portakal kabuğu görüntüsü gibi belirtilerden bahseden Prof. Dr. Cengiz Erenoğlu, günümüzde marketlerden alınan sağlıksız gıdalar nedeniyle tiroid hastalıklarının da arttığını söyledi. Programa katılan vatandaşlara, ücretsiz muayene ve cilt, el-ayak bakımı hediye edildi. Program sonunda ise Prof. Dr. Cengiz Erenoğlu, vatandaşların sorularını yanıtladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi