İstanbul Gündemi

MHP anket firmalarına ters köşe yaptı!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
15 Mayıs 2023 Pazartesi 13:48

MHP, 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre, partinin oy oranı yüzde 10.06 oldu. MHP, 5 milyon 422 seçmenin oyunu aldı.

BU İLLERDE DE VEKİL ÇIKARDI

Cumhur İttifakı çatısı altında kendi logosuyla seçime giren MHP vekil bulunmayan 13 ilde milletvekili çıkarttı. Milletvekili çıkaramadığı Balıkesir, Bolu, Çankırı, Çorum, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Nevşehir, Niğde ve Kilis’ten de adaylarını Meclis’e göndermeyi başardı.

MECLİS’TE SANDALYE SAYISI ARTTI

MHP, 2018’e göre oy oranında düşüş yaşasa da parlamentodaki sandalye sayısını artırdı. Partinin İstanbul’da sekiz olan milletvekili sayısı beşe, Ankara’da beş olan vekil sayısı ise üçe indi. MHP, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Antalya’da, Kahramanmaraş’ta bir olan milletvekili sayısını ikiye çıkardı. Milletvekili çıkaramadığı Balıkesir, Bolu, Çankırı, Çorum, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Nevşehir, Niğde ve Kilis’ten de adaylarını Meclise göndermeyi başardı. Partinin İstanbul’da sekiz olan milletvekili sayısı beşe, Ankara’da beş olan vekil sayısı ise üçe indi.

YİN EN FAZLA OYU MEMLEKETİNDEN ALDI

Partinin genel başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantılarında yaptığı konuşmalarda anket şirketlerine tepki göstererek "alayınızı çılgına döndüreceğiz" değerlendirmesi yapmıştı. MHP'nin en yüksek oy aldığı şehir yüzde 28.61 ile Osmaniye oldu.

MHP 2018'DE NE KADAR OY ALMIŞTI?

MHP, 2018 seçimlerinde yüzde 11,10 oy almış ve toplam 49 milletvekili çıkarmıştı. Türkiye genelinde 5 milyon 564 bin 514 kişinin oyunu alan MHP'nin oy oranının en yüksek olduğu il ise yüzde 31.91 ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye olmuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi