İstanbul Gündemi

MUHARREM İNCE 'BİN GÜNDE MEMLEKET' HAREKETİNİ SİVAS'TA BAŞLATTI

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
4 Eylül 2020 Cuma 13:36

Kalabalık bir vatandaş topluluğuna otobüs üzerinden seslenen İnce “Yüreğimizde doludizgin bir kardeşlik özlemi ile 101 yıl önce Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Sivas’tayız” dedi. Daha sonra Sivas Kongresi’nin yapıldığı Tarihi Kongre Binası’na geçen Muharrem İnce “Mustafa Kemal Atatürk ve 101 yıl önce burada bağımsızlık meşalesini yakan Sivas Kongresi üyelerini, Milli Mücadele kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Mücadelemiz emanetlerine sahip çıkmak içindir” şeklinde konuştu.

 

‘GELİN BİR OLALIM, DİRİ OLALIM!’

 

Muharrem İnci kendisini karşılayan kalabalığa seslenirken hakkındaki iddialara da cevap verdi. İnce “Biz her türlü ayrımcılığa karşı dik duranlarız. Biz demokrasi ve özgürlük neferleriyiz. Türkiye’yi dijital üretim merkezi yapacağız. Tersine beyin göçünü başlatacağız. Gelin bir olalım diri olalım.” diye konuştu.

 

’10 ARKADAŞ 10 YAŞINDA BİR OTOBÜS KİRALADIK, HEPSİ BU’

 

“Türkiye’de 92 parti var, kimseye sormuyorlar. Bize sormaları bizi mutlu eder” diyen İnce şöyle devam etti: “Bir plaza tuttuk 18 katlı, 4 uçak kiraladık, 3 helikopter, 20 otobüs… Böyle bir açıklama duydunuz mu? Bunlar yok. Kiraladığımız bu otobüs var, 10 yaşında. 10 arkadaş 1 yıllığına kiraladık. Peki siz buraya geldiniz çeşitli vilayetlerden, kendi paranızla gelmediniz mi?

Her milletvekili seçiminde 2 bin dolayında otobüs, milletvekili adayları tarafından kiralanmıyor mu? Ben 5 kere milletvekili seçildim, 5’inde de otobüsüm vardı. ‘Peki mazotunu kim koyacak?’ diyor. Koyacağız sırayla. ‘Ne yiyeceksiniz?’ diyor. Para bulursak köfte ekmek, para bulamazsak peynir ekmek, o da yoksa simit yiyeceğiz. ‘Nerede kalacaksınız?’ diyor. Para bulursak otelde, bulamazsak Yörük çadırında. Bu millet bize gönlünü açtı, evini de sofrasını da açar. Bize milyon dolarlar lazım değil. Bize yürek, cesaret, emek lazım. Allah’a şükür hepsi biz de var.”

 

Sivas‘ta yaptığı ve medyada yer alan konuşmasında İnce, 'Biz kutuplaşma yerine kucaklaşmayı önereniz. Muhalefet hareketi değiliz, derdimiz gelecektir. İktidar iktidar diye haykıranlarız biz' dedi. İnce geçen ay yaptığı açıklamada da, söz konusu hareketin CHP‘ye muhalefet yapmak ya da bölmek olarak nitelendirilmemesi gerektiğini, kendisinin Millet İttifakı‘nı destekleyen konumda olduğunu söylemişti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İnce ile ilgili dün yaptığı değerlendirmede, 'Bir itirazımız yok. Gayet güzel. Türkiye‘nin sorunlarını anlatabilir' ifadelerini kullanmıştı.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi