İstanbul Gündemi

MUSTAFA NAİM YAĞCI: ‘MİLLET İRADESİNE KAST EDİLEMEZ’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
7 Nisan 2021 Çarşamba 11:07

‘İnsani yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışını göz ardı eden o bildiriye üzülerek şahit olduklarını aktaran Yağcı, ‘Her bir darbenin ya da bildirinin milletimize yaşattığı acılar da hala zihinlerimizdeki tazeliğini korumaktadır. Buna rağmen 104 emekli Amiralin, bir gece yarısı bildirisi ile milli iradeye parmak sallaması anlaşılabilir bir durum değildir.’ diye konuştu.

‘ONLARIN DERDİ İKTİDARLA DEĞİL MİLLETLEDİR’

Konuşmasının devamında ‘Milleti hedef alan ve aşağılayan bu bildiriyi kınıyoruz’ diyen Yağcı, “Zira problemleri iktidarlarla değil; bir türlü istedikleri rotaya sokamadıkları, bir nevi yola getiremedikleri, hep aşağı gördükleri, hiçbir zaman güvenmedikleri milletledir. Bu itibarla; emekli olmuş 104 Amiralin organize bir şekilde yayınladıkları, satır aralarında milletimize ve demokrasimize parmak salladıkları bu bildiriyi en yüksek perdeden kınıyor ve lanetliyoruz. Emanetini taşımaktan şeref duyduğumuz milletimiz adına darbe vesayetçilerine bu kürsüden en yüksek sedayla sesleniyoruz. Ecdadımızın büyük fedakarlıklarla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, demokrasi yolculuğunu ısrarla sürdürecektir.

‘MİLLETİMİZ KENDİ İRADESİNE VE SEÇİLMİŞLERİNE SAHİP ÇIKACAKTIR’

‘İktidara giden yolun demokrasiden geçtiğini isteseniz de istemeseniz de öğreneceksiniz.’ diyen Yağcı konuşmasının sonunda şu cümlelere yer verdi: “Aziz milletimiz en son 15 Temmuz‘da olduğu gibi kendi iradesine ve seçilmiş idarecilerine sahip çıkacaktır. Darbe imzalarınızla ve bildirilerinizle milletimizi hizaya soktuğunuz günler bir daha gelmemek üzere tarih çöplüğüne atılmıştır. Bu çöplük, millet iradesine saygı duymayan darbe heveslileriyle doludur. Millet iradesine karşı tehdit dili kullanan bu hadsiz bildiri için bağımsız yargımızın gereğini yapacağına olan inancımız tamdır. Milli irademize kast edenler bundan önce olduğu gibi bundan sonra da darbeci olarak vicdanlarda mahkum olacaktır.”

TUĞÇE HUY - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi