İstanbul Gündemi

Mustafa Varank’tan İsveç’in NATO’ya üyeliğine ‘Şartlı Evet’

TBMM’de İsveç’in NATO’ya üyeliği ile alakalı yapılacak oylamayı değerlendiren AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, dikkat ifadeler kullandı. Varank, ‘Evet’ oyu vermek için şartını da açıkladı.
Mustafa Varank’tan İsveç’in NATO’ya üyeliğine ‘Şartlı Evet’
Haberler / Politika
13 Temmuz 2023 Perşembe 09:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine destek vermeyi kabul ettiği açıklaması Avrupa gündemindeki yerini koruyor. İsveç'in NATO'ya üye olabilmesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki milletvekillerinin onayı ile gerçekleşeceği için bütün gözler oy verecek milletvekillerine çevrildi.

“TBMM'NİN BU YÖNDE ALACAĞI KARAR BELLİDİR”

Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsveç’in taahhütlerini yerine getirmemesi halinde "Hayır" oyu vereceğini vurgulayarak, "Avrupa Birliği ve NATO üyesi ülkeler Türkiye'nin güvenlik kaygılarını giderecek, uluslararası işbirliklerinin önünü açacak somut adımlar atmadıkça millet iradesinin tecelligâhı TBMM'nin bu yönde alacağı karar bellidir. NATO zirvesi, hükümetimizin ortaya koyacağı perspektifi değiştirmeye yetmez ise İsveç'in üyeliğine parlamentonun bir mensubu olarak ‘HAYIR’ oyu vereceğim" ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi