İstanbul Gündemi

Naci Görür’den tedirgin eden açıklama! ‘7.6’ya varacak deprem bekliyoruz’

Prof. Dr. Naci Görür, yıllardır gerçekleşmesi beklenen İstanbul depremiyle ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Görür, Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını beklediklerini ifade etti.
Naci Görür’den tedirgin eden açıklama! ‘7.6’ya varacak deprem bekliyoruz’
Haberler / Güncel
12 Temmuz 2023 Çarşamba 09:49

Ünlü Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı’nda uyarılarda bulundu.

“TEK TEHDİT BURASI DEĞİL”

1999 depreminin geleceğinin 70’li yıllardan itibaren belli olduğunu kaydeden Görür, Uyarılarımızı ne aziz halkımız, ne yerel yönetimler, ne de merkezi hükümet duydu. Elazığ depremi ile alakalı da uyardık. Elazığ bizi alkışladı, deprem vurdu kimse bir şey yapmadı. Şimdi de Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6’ya varacak deprem bekliyoruz. Gemlik ve Bursa için birinci derece depremden söz ediliyor bu iki faydan söz ediyoruz. Sizin için tek tehdit burası değil” şeklinde konuştu.

“DÜNYADA HİÇBİR ÜLKE BİZİM KADAR DEPREME HAZIRLANMAMIŞTIR”

Marmara ve Bursa’nın deprem riskini değerlendiren Görür, “Dünyada hiçbir ülke bizim kadar depreme hazırlanmamıştır. Kütüphane rafları rapordan geçilmiyor. Depremde ne yapılması gerektiği ile ilgili yüzlerce rapor görürsünüz ancak yapılan şey ne yazık ki oldukça az” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi