İstanbul Gündemi

NECMETTİN ERBAKAN KABRİ BAŞINDA ANILDI

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
25 Şubat 2021 Perşembe 16:38

Türk siyasetinde Milli Görüş’ün lideri, Saadet Partisi’nin kurucusu ve genel başkanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 10’uncu yılında Merkezefendi Mezarlığı’nda bulunan kabri başında dualarla anıldı. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği anma programına Erbakan’ın yakınları, İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı başta olmak üzere tüm teşkilat üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Yazıcı, günün anlam ve önemine dair bir de açıklama yaptı. Yazıcı, “10 yıl geçti; fakat bugün 10 yıl öncesine göre daha fazla siyaset anlayışının, üslubunun, çizdiği istikametin ve gösterdiği hedeflerin kıymeti anlaşılıyor, ülke ve millet olarak ihtiyaç duyuyoruz” dedi. Ömer Faruk Yazıcı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“MEKANLARI CENNET OLSUN”

!Bazı zamanlar cümle kurmak zordur, hakkında konuşulacak kişi Erbakan Hocamız olunca çok daha zor bir hâl alıyor.

Başta Erbakan hocamız olmaz üzere, aile efradından burada metfun olanların makamları ali olsun, menzilleri mübarek olsun. Umut ediyorum ki mekânları cennettir, vuslatları Cemâl olsun.

Yine burada hocamızın yanı başında yer edinmiş, Osman ağabeyimize, Ahmet Ziya Balcı ağabeyimize, İsmail Ergün amcamıza ve daha nicelerine Allah rahmet eylesin. Allah onları ve cennetinde buluştursun

Bu mekânlar sözün değil tefekkürün mekânıdır. Böyle mekânlarda, böyle büyük zatların huzurlarında bulunmak insanın kendi iç yolcuğuna başlamasına vesile olur. Her türlü dünyalık böyle anlarda anlamı kaybeder ve değersizleşir. Ve insan kendisine “Niçin” diye sual eder. Niçin bütün mücadelemiz, Niçin bütün koşturmamız ve Niçin derdimiz tasamız?”

“GÜLLÜK-GÜLİSTANLIK BİR HAYAT SÜRMEDİ”

Rahmetli hocam bu “Niçin” sorularına “Sadece Allah rızası için” diye cevap vermişti. Hocamızdan aldığımız edep ve düsturla bizlerde yapacağımız bütün fiillerde sadece Hak talanın rızasını arıyoruz aramalıyız.

Herkesin isminde ittifak ettiği bir lideri anmak ve anlamak için kurulan her cümle elbette bir yanıyla eksik ve bir yönü hep yarım kalacaktır.

10 yıl geçti; fakat bugün 10 yıl öncesine göre daha fazla siyaset anlayışının, üslubunun, çizdiği istikametin ve gösterdiği hedeflerin kıymeti anlaşılıyor, ülke ve millet olarak ihtiyaç duyuyoruz.

Hocamız, güllük-gülistanlık bir ömür sürmedi.

Önüne hep engeller çıkartıldı, partileri kapatıldı, hapse mahkum edildi, yasaklandı..

Fakat, hiçbir zaman pes etmedi, yorulmadı; her defasında yeniden besmele çekerek başladı.”

“SON TAKATİMİZE KADAR ÇABA SARF EDECEĞİZ”

“Çünkü bir amacı vardı, bu güzel ülke için ve ümmet hedefleri vardı.

Bu aziz memlekette huzur, barış, adalet, kardeşlik ve refah hakim olsun istiyordu. Yeryüzünde hakkı üstün tutan bir medeniyeti idealize etti.

İnşallah bu idealleri gerçekleştireceğiz ve Hocamızın bize emanet ettiği mirası biz de bizden sonra gelecek olanlara emanet edeceğiz ve üzerimize düşeni yerine getirmiş olmanın huzuru ile ruhumuzu teslim edeceğiz.

Bedenler fanidir. Her şeyin aslına döneceği gibi bedenlerde aslına yani toprağa dönecektir. Ancak büyük insanlar fikirleriyle, düşünceleriyle, idealleriyle ve hepsinden önemlisi yetiştirdikleri nesillerle ilelebet var olurlar.

Bize düşen görev ise inancımızın belirlediği istikamette canla başla gayret etmek ve bu uğurda tıpkı hocam gibi son takatimize kadar çaba sarf etmektir.

Bu düşüncelerle başta rahmetli hocam olmak üzere bu kabristanda bulanan bütün ehli imanın ruhu şad olsun. Allah bir kez daha cümlesine rahmet eylesin.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi