İstanbul Gündemi

New York Times'tan nazik hareket!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
22 Eylül 2022 Perşembe 13:24

Dünyada tahıl krizi yaşanırken, tahıl koridorunun açılmasını sağladı. İki ülke arasında çatışmalar sürerken, 200 esirin takas edilmesine aracılık etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta sürdürdüğün diplomasi çabaları, Amerika‘nın en önemli yayın kuruluşunun manşetinde övgüyle anlatıldı.

ERDOĞAN NEW YORK TİMES MAKALESİNDE!

Birleşmiş Milletler‘in Genel Kurulu‘nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında süren savaşta barışın elde edilmesi için tüm ülkeleri Türkiye‘nin barış çabalarına destek vermeye çağırdı. Amerika‘nın ünlü yayın kuruluşu New York Times, manşetten duyurduğu makalede Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın savaşın sona ermesi için sürdürdüğü diplomasi çabalarını anlattı.

‘ERDOĞAN, SAVAŞIN KÜRESEL ETKİSİNİ HAFİFLETMEYE ÇALIŞTI’

New York Times’de Farnaz Fassihi ve Alan Yuhas imzalı makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın barış çabalarına vurgu yapıldı. Erdoğan‘ın özellikle tahıl görüşmelerinde önemli rol oynadığı ifade edilirken, mart ayında yapılan barış görüşmelerindeki ev sahipliği de hatırlatıldı. Makalede Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın savaş boyunca Rusya ve Ukrayna devlet başkanlarıyla yakın ilişkisini koruyarak savaşın küresel etkilerini hafifletmeye çalıştığının altı çizildi.

ERDOĞAN VE MACRON KARŞILAŞTIRMASI

Fransa Cumhurbaşkanı Macron‘un da Putin‘le temas kurmaya çalıştığı hatırlatılan makalede, Macron‘un bu çabalarına karşılık alamadığı belirtildi. Macron, yazılan makalede barış konusunda rol oynayabileceğini iddia eden, batı ittifakının bir konuşmacısı olarak nitelendirildi.

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi