İstanbul Gündemi

NURAY ELMAS KILIÇ, “BEŞİK SALLAYAN ELLER, DÜNYAYI SALLAR”

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
10 Mart 2021 Çarşamba 18:05

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili konuşan CHP’li İBB Meclis Üyesi Nuray Elmas Kılıç, son dönemlerde çokça tartışılan ve kaldırılmak istenen ‘İstanbul Sözleşmesi’nin, kadınları her türlü şiddetten korumak, ayrımcılığın önüne geçmek ve kadınların güçlendirilmesi yolu ile eşitliğin sağlanması bakımından Avrupa Birliği tarafından imzalanan çok güçlü bir yasa olduğunun altını çizerek, “Bu sözleşmeye en başta kadınlar sahip çıkmalı” dedi.

‘KADIN HAKLARIYLA KADINDIR’

Eğitimden iş yaşamına, siyasetten sosyal hayata kadar kadınların peşini bırakmayan eşitsizliğin, her yıl 8 Mart’ta konuşulduğu ama ortak bir çözüm çabası görülmediğini söyleyen Elmas Kılıç, kadına değer vermenin geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu ifade ederek, “Kadın haklarıyla kadındır” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Hakları hiçe sayılan kadınlardan oluşan bir toplumun, kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir yozlaşmayı da beraberinde getirdiğinin altını çizen Elmas Kılıç, kadınların emeği ve katkısı olmadan hiç bir ülkenin kalkınmasının ve demokratikleşmesinin imkanı olmadığını söyleyerek, özellikle günümüzde kadının güçlenmesine çok daha fazla ihtiyaç olduğunu belirtti.

‘İSTANBUL’DA KADIN YÖNETİCİLERİN ORANI %22’YE YÜKSELDİ’

“Güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak kadınıyla erkeğiyle tüm toplum kesimlerini güçlendirmek ve kadınların haklı taleplerini gerçekleştirme zorundayız” diyen CHP’li Meclis Üyesi Nuray Elmas Kılıç, İBB’nin CHP yönetimine geçmesi ile birlikte 13 cankurtaran, 26 İETT otobüs şoförü, 14 sayaç okuma görevlisi, Adalar’da 32 elektrikli araç sürücüsü, Metro İstanbul’da 90 tren sürücüsü, şehir hatlarında 5 gemici ve İSPARK’ta 94 görevlinin kadınlardan oluşturulduğunu söyleyerek, “Kadınlar belediyenin her biriminde hizmete başlarken, kadın yöneticilerin oranı yüzde 14 den yüzde 22’ye yükselmiştir. İmamoğlu’nun toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik pozitif bakışının yanı sıra, kadınların bileklerinin hakkıyla ve öz güvenleriyle, söz söyleme arzuları da bunda büyük rol oynamıştır” dedi.

Bundan tam 154 yıl önce, verdikleri emek mücadelesiyle bugünümüze ışık tutan kahraman kadın işçileri şükranla anan CHP’li İBB Meclis Üyesi Nuray Elmas Kılıç, 'Beşik sallayan eller dünyayı sallar' diyerek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü‘nü kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.


SELVİ SARITAÇ / İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi