İstanbul Gündemi

Prof. DR. Şükrü Ersoy İstanbul depremi için uyardı!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
8 Mart 2023 Çarşamba 12:33

Kahramanmaraş Pazarcık üssünde gerçekleşen depremin ardından, büyük İstanbul depreminin bekleniyor olması İstanbul halkını sarstı. Meslektaşları ile aynı fikirde olan Şükrü Erbaş ise, deprem ile ilgili bazı açıklamalarda bulunarak, İstanbul'luları uyardı.

TEHLİKEDE OLAN İLÇELERİ SÖYLEDİ

Prof. Dr. Şükrü Ersoy; Kahramanmaraş depreminin ardından, garanti vermeyerek Hatay'da uzun bir süre 7 büyüklüğünde bir depremin olmayacağını açıkladı. Ancak haşa bölgede tehlikeli illerin var oluğunu belirten Şükrü Ersoy; bölgede yer alan diğer iller ile ilgili de açıklama yaptı. Adana'nın bazı ilçelerinin büyük bir tehlikede olduğunu belirten Ersoy; “Kozan, Göksu ve Savran gibi ilçelere dikkat edin, buralar hala tehlikeli” uyarısında bulundu.

"İSTANBUL DEPREMİ ELİ KULAĞINDA"

Kahramanmaraş üssünde gerçekleşen depremin ardından, bu depremin Marmara Denizi'nde gerçekleşecek büyük İstanbul depremini tetikleyip tetiklemediği de merak konusu olmaya devam etmektedir. Ersoy; İstanbul depreminin çok uzun bir süredir beklendiğini belirterek; “Yumuşak zeminlerde olan yapıların sayısı çoğaldı. üstelik Türkiye'de fay hatlarının sayısı 150 sanılırken, yapılan araştırmalar sonucunda bu rakamın 500'e ulaştığı bildirildi. İstanbul, 24 yıldır deprem bekleyen bir il. Artık çok fazla beklemeyebilir. Bu nedenle her an deprem olabilir.” dedi. Sözlerine “Marmara'da gerçekleşen 1912 ve 1999 depremleri bölgeye yüksek ölçüde gerilim yükledi” diyerek devam etti.

“DEPREMİ KONUŞUYORSAK TSUNAMİYİ'DE KONUŞMAMIZ GEREKİYOR”

Şükrü Ersoy, Marmara'da gerçekleşecek olan senaryoları şöyle değerlendirdi; “İstanbul depreminin büyüklüğü, yaklaşık olarak 7,5 olarak konuşuluyor. Yapı zedelenmelerinin yanı sıra, İstanbul'un büyük bir kısıtlanma altında olacağı biliniyor. Ancak bu hususta yalnızca depremi konuşuyoruz. İstanbul için deprem tehlikesi bu kadar sık gündeme geliyorken, Tsunamiden'de bahsetmek gerekir.”

Naz Aydemir - İstanbul Gündemi

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi