İstanbul Gündemi

Prof. Dr. Süleyman İrvan yapay zekanın gazeteciliğe etkisini anlattı!

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, teknolojik gelişmeler ve yapay zekanın gazetecilerin yerini alıp almayacağını değerlendirdi.
Prof. Dr. Süleyman İrvan yapay zekanın gazeteciliğe etkisini anlattı!
Haberler / Güncel
4 Kasım 2023 Cumartesi 10:22

Teknoloji ve yapay zekanın gazeteciler için bir tehdide dönüşebileceği endişesini değerlendiren Prof. Dr. Süleyman İrvan, teknolojiden doğrudan etkilenen mesleklerden birinin de gazetecilik olduğunu söyledi.

“BİR GÜNLÜK GAZETE GÜNDE ORTALAMA 100 HABER YAYIMLARKEN, HABER SİTELERİNDE BU SAYI BİNLERE ULAŞIYOR

Teknolojiden doğrudan etkilenen mesleklerden birinin de gazetecilik mesleği olduğunu dile getiren Prof. Dr. Süleyman İrvan, “Baskı teknolojisinin gelişmesi hem gazete tirajlarını olumlu etkiledi hem de daha kaliteli gazete baskısını mümkün hale geldi. Bilgisayar ve internetle birlikte ise gazetecilik 7/24 haber yapılan bir mesleğe dönüştü. Bir günlük gazete günde ortalama 100 haber yayımlarken, haber sitelerinde bu sayı binlere ulaşıyor” dedi.

“BAZI ALANLARDA GAZETECİLERDEN DAHA HIZLI VE DAHA DOĞRU HABER ÜRETEBİLİYORLAR”

Yakın geçmişte özellikle Amerikan medyasında uygulama olanağı bulan robot gazetecilere dikkat çeken Prof. Dr. İrvan, “Bazı alanlarda gazetecilerden daha hızlı ve daha doğru haber üretebiliyorlar. Dolayısıyla gazetecilik açısından kaygı duymaya gerek yok, hatta toplumun bilgi ve haber ihtiyacı açısından bakıldığında olumlu bir gelişme olduğu bile söylenebilir” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi