İstanbul Gündemi

Resmi Gazete'den yayımlandı! 15 Mayıs'tan itibaren başlayacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt fiyatları için çok kritik bir karara imza attı. Buna göre, VMax, Vpro gibi ifadelerle daha yüksek fiyata satılan benzin ve motorin için tek fiyat dönemi başladı.
Resmi Gazete'den yayımlandı! 15 Mayıs'tan itibaren başlayacak!
Haberler / Güncel
4 Mayıs 2024 Cumartesi 11:44

Duyuruda benzin ve dizel yakıtlar için tek fiyat dönemi başlatmak için hazırlıklara başlandığı belirtilmişti. Karar bugünkü Resmi Gazete’de yer aldı. 15 Mayıs'ta ise yürürlüğe girecek.

VMAX, VPRO GİBİ İFADELER ARTIK KULLANILAMAYACAK

Böylece aracın performansını arttırdığı öne sürülerek daha yüksek fiyattan satılan VMax, Vpro gibi ifadeler artık kullanılamayacak. Kullanılsa bile farklı fiyat uygulanamayacak.

TÜKETİCİ TALEP ETSE BİLE YAPILAMAYACAK

Resmi Gazete’de yer alan kararda, “Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanamaz” denildi. Ayrıca, “Fiyat farkı uygulanan akaryakıt, sadece tüketicinin talebi doğrultusunda ikmal edilebilir” ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi