İstanbul Gündemi

Saadet Partisi İstanbul’un muhtarlarını ağırladı

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
15 Ocak 2023 Pazar 10:51

Programda; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut, Kadın Muhtarlar Adına Tonton Mahalle Muhtarı Songül Öztunç, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Vekili Semra Özkaya, muhtarları temsilen Zeytinburnu Yeşiltepe Muhtarı Nadiye Polat, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Saadet Partisi il yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda muhtar yer aldı.

Temel Karamollaoğlu: “Birçok mahallede muhtarların bürosu bile yok”

Programa online olarak katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Devlet olarak muhtarlarımızın bütün problemlerini biliyor, onların bu problemlerini karşılayabilmek için bir çaba gösteriyor muyuz dersek, bunu tam olarak yerine getirdiğimizi söylememiz mümkün değil. Birçok mahallede muhtarların bürosu bile yok. Aradan epeyce bir zaman geçti, şu sıralarda muhtarlarımıza bu imkanların tanınmış olabileceğini ümit ediyorum. Ama bu imkanlar eğer bazı mahallelerimizde yoksa süratle bu ihtiyaç giderilmeli. Nüfusun çok kalabalık olduğu yerlerde mutlaka muhtarlarımıza bazı imkanlar tanınmalı. İmkan dediğimiz zaman ücret yönünde de çünkü bir makam aracınız yok, kendi aracınızı kullanacaksınız bir yere gidiyorsanız. Birtakım problemlerin yazılmasını siz yapmak mecburiyetindesiniz. Bütün bunları daha geniş kapsamlı ele alabilmeniz ancak size tahsis edilen imkanlar nispetinde olur. Muhtarlarımıza yardımcı personelin özellikle kalabalık mahallelerde tahsis edilmesi çok önemlidir. Bunun için muhtarlara doğrudan doğruya bir kaynak da tahsis edilebilir, bir personel de tahsis edilebilir. Kaynak verilirse muhtarlarımız kendi personellerini kendileri belirlerler. Ücretlerini kendileri vasıtasıyla ödemiş olurlar” dedi.

Ömer Faruk Yazıcı: “Muhtarların sorunlarını çözmek için seferber olacağız”

Muhtarların sorunlarına dikkat çeken Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, “Her şeyden önce davetimize icap etmenizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sizlerle zaten yıllardır ilçe ilçe bir araya geliyoruz. Sizleri dinliyoruz, kanaatlerinizi alıyoruz. Az önce arkadaşlarımdan İstanbul’umuzun nüfusunun yüzde 80’inin bu salonda temsil edildiği bilgisini aldım. Bu anlamlı tablo için her birinize teşekkürlerimi sunarım. Sayın Cumhurbaşkanı, dönem dönem muhtarları misafir ediyor ama sadece kendisi konuşuyor, muhtarlara söz hakkı verse sokaklarımızda, mahallelerimizde ne kadar büyük sorunlar olduğunu duyacak. Bir ara muhtarlık müessesini kaldırmayı bile düşündüler ama yerine koyacak bir şey bulamadıklarından geri adım attılar. Muhtarlar önemsenmiyor, muhtarlar projelere dahil edilmiyor, muhtarların iyi niyetini suiistimal ediyorlar. Muhtarları varlık mücadelesi yapar hale getirirseniz sizlerde iktidardan yok olup gidersiniz. Önümüzdeki dönem iktidar olduğumuzda muhtarların sorunlarını çözmek için seferber olacağız” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi