İstanbul Gündemi

ŞADİ YAZICI İMAMOĞLU’NU BOMBALADI

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
18 Mart 2021 Perşembe 14:48

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tüm ilçelerde yapmayı planladığı kreşlerde ilçe belediyeleri ile yaşanan yer krizi devam ediyor. İBB yönetiminin ilçe belediyelerine bir yazı göndererek kreş için uygun yer tahsis edilmesini istediğini fakat İBB’nin zaten kendine ait alanı olmasına rağmen ısrarla Tuzla Belediyesi’nden yer istediğini söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı konu ile ilgili CNN Türk TV’ye açıklamalar yaptı.

Söz konusu olayın 18 aylık bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Yazıcı, 2019’un son aylarında İBB’den kreş yapımı ile ilgili bir yazı aldıklarını belirtti. Gösterilen iki tane alana kreş yapılmak istendiğini söyleyen Yazıcı, İBB Başkanı İmamoğlu’nun seçimlerden sonra acil olarak 150 tane kreş yapmak istediğini fakat şu ana kadar 15 tanesini tamamladığını belirtti. Yazıcı, “Bu hızla giderse 15 yılda bitmez. Tuzla’ya bakınca tüm kreş hikayesini çok net olarak görüyoruz. İlk verilen teklif bir okul alanı, bir spor alanı. 100’den fazla parseliniz var, bunlar olmaz dedik. Çok rahatlıkla buralarda yapabilirsiniz dedik. Ama Büyükşehir’de bu spor alanını, kreş alanı olarak değiştirmeye çalıştılar. Baktık ki bu parselin içerisinde bir de şahsa ait pay var. Kamulaştırma bedeli ödeyeceksiniz.Bu kadar maliyetli bir şey olmaması lazım. Geçen ay tüm bu tartışmalar olmamış gibi bir evrak geldi bize. Yayla Mahallemiz’de, 404 nolu parseldeki alan bir okul alanı. Buranın üstünde de bir spor kompleksi var. Okulun spor kompleksinin olduğu yere kreş yapmak istiyorlar” diye konuştu.

“İSTANBUL’UN PARASI ÇAR-ÇUR OLMASIN”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun projelerinden biri olan çocuklara süt dağıtımı ile ilgili de konuşan Yazıcı, bu projeyi desteklediklerini fakat maliyet politikasına karşı çıktıklarını belirtti. Yazıcı “Bizim süt dağıtmaya itirazımız yok. Özellikle dar gelirli aileler başta olmak üzere tüm çocuklar süt içmeli. Biz dağıtım şeklinin yanlış olduğunu, akıllı şehir konseptine uymadığını söyledik. Bir de İstanbul’un parasının bu şekilde çar-çur edilmemesi gerektiğini söylüyoruz. Ben basit bir hesap yaptım. Sayın Başkan diyor ki ‘Ayda 750 bin litreden yılda yıllık yaklaşık 9 milyon litre süt dağıtıyoruz.’ 120 kişi ve 60 panel van ile dağıtılıyor. Araçların maliyeti bir yılda 5 milyon 760 bin TL. Akaryakıt masrafı yıllık 3 milyon 500 bin TL. Personel maliyeti kişi başı 7 bin TL’den yıllık 10 milyon 80 bin TL. Paketleme masrafı da yaklaşık 5-6 milyon TL. Toplamda yıllık 25 milyon TL. 9 milyon süt için %30 kırım ile ihaleye çıksanız, perakende fiyatı 4,5 TL olan bir litre sütü 3,15 TL’ye alırsınız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2025 İstanbul Gündemi