İstanbul Gündemi

Sağlık Bakanı Koca'dan Açıklama!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
7 Şubat 2023 Salı 01:51

Ambulans ve UMKE Timi Afet Bölgesinde!

Deprem nedeniyle hasar gören illerimizde enkazın sayısı her geçen saniye artış göstermeye devam ediyor. Bölgede yapılan arama ve kurtartma çalışmaları ise, hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şu an itibari ile 813 Ambulans ve 227 UMKE Timi afet bölgesinde. Sayıları, ülke genelinden bölgeye yeni intikal edenlere artıyor. Bölgede bakanlığımız tarafından görevlendirilen 4.221 sağlık personeli görev yapıyor. Bu sayı, gönüllülerin görevlendirilmesi ile artmaya devam ediyor” Bilgilerini, vatandaşlar ile paylaştı.

Depremzedelerin Yardıma İhtiyacı Var!

Deprem bölgelerinde yıkım oldukça büyük! AFAD tarafından yapılan yardım çağrılarına intikal eden vatandaş, hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. AFAD ve diğer dernekler kapsamında yapılan yardımlar ise, bölge halkına iletilmeye devam ediyor! Arama kurtarma çalışmalarına katılmak isteyen vatandaşarın ise, AFAD ve ilgili diğer kurumlar ile iletişime geçerek, AFAD resmi sitesi üzerinden paylaşılan formu doldurması gerekmektedir. Formu dolduran vatandaşların, kısa süre içerisinde bölgeye giriş yapması mümkün olacaktır. İl ve ilçe belediyeler tarafından yapılan yardımlar da ihtiyaç sahibi, illere gönderilmeye devam etmektedir.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi