Ramazan Ayı'nı daha kolay geçirebilmek için, sahur saatinde yenilen yemekler ve içilen içecekler çok önemlidir. Özellikle de tuzlu ve yağlı besinlerin sahurda sık sık tüketilmeye devam etmesi oruç süresinin daha zor geçmesine sebebiyet verecektir. Bu nedenle, belli başlı yiyeceklerin hiç tüketilmemesinde fayda vardır. Peki, sahurda tüketilen en sağlıklı yiyecekler hangileridir?
SAĞLIKLI BİR SAHUR İÇİN NE TÜKETİLİR?
Sahur saatini hem sağlıklı yiyeceklerle hem de ertesi gün su ihtiyacı duymayacağı besinleri tüketerek yapmak isteyen kişiler, sağlıklı bir sahur için ne tüketilir? Vb. sorular ile ilgili araştırma yapmaya devam etmektedir. Sahurda en sık tüketilen besinler, şu şekildedir;
- Yumurta
- Peynir
- Yoğurt
- Süt
- Yeşillik türleri
- Sebze
- Meyve
- Tost
- Salata
- Çorba
- Tam tahıllı ekmek
Yukarıda verilen besinleri tüketmeniz halinde, sağlıklı bir sahur yapmakla beraber; ertesi gün susuzluğunuza engel olacak besinler tüketmiş olursunuz.
Haber Merkezi - İstanbul Gündemi