İstanbul Gündemi

Sancaktepe Belediyesi'nden Sayıştay raporlarına işlenen usulsüzlük!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
25 Mart 2023 Cumartesi 18:25

İstanbul Gündemi olarak Sancaktepe Belediyesi’nden usulsüz şekilde ihale alan şirketlerin üzerine gitmeye devam ediyoruz. Önceki gün belgeleriyle daha önce AK Parti’den aday adaylık başvurusu yapan Osmanoğlu Peyzaj şirketinin ihalelerini haberleştirmiştik. 

Sayıştay Başkanlığı, kamu kurumlarında 2022 yılı içerisinde yaptığı denetimlerde çok sayıda usulsüzlüğe rastlandı. Sancaktepe Belediyesi’nin park tadilat ihalesini alan Abdulkadir Yıldırım’ın şirketine ihale dışında usulsüz kafe yaptırdığını tespit etti. Belediye, usulsüz yapı için Sayıştay denetçilerine “Parkla ilgili çok şikayet alıyorduk. Parkı canlı tutmak için yaptık” şeklinde ilginç bir savunma yaptı.

 

94 SAYFALIK USULSÜZLÜK!

Sancaktepe Belediyesi, Sayıştay Başkanlığı’nın geçtiğimiz yıl sonunda yayımladığı Kamu Kurumları Denetim raporlarında 94 sayfa olarak yerini aldı. Sayıştay denetçileri, Sancaktepe’de bir yıl boyunca yaptıkları denetimlerde tespit ettikleri usulsüzlükleri 94 sayfalık raporda yayımladı. Bu usulsüzlüklerden biri de eski imam Abdülkadir Yıldırım’ın Osmanoğlu Peyzaj şirketinin aldığı ihalelerden biri oldu.

İŞTE O RAPOR!

Sayıştay’ın hazırladığı raporda Osmanoğlu Peyzaj’ın ihalesiyle ilgili olarak şu tespitler yapıldı:

“Sancaktepe İlçesi II. Bölge Mevcut Parkların Tadilatı, Yeni Park Yapılması İşi” kapsamında 51 ayrı iş kalemine ait yeni fiyat yapılarak mevcut yükleniciye park içerisinde kafe olarak kullanılmak üzere sosyal tesis binası yaptırıldığı tespit edilmiştir. Yukarıda yer alan tespiti üzerine İdare tarafından, akşam vakitlerinde bölgenin tenhalığından faydalanan gruplarca halkın huzur ve sükûnunu bozacak olayların vuku bulduğu, bölge sakinleri ve mahalle muhtarının parkın yenilenmesi esnasında defaten konuyla ilgili şikâyetlerini belirterek parkta yine aynı sorunların yaşanmaması için parkı akşam saatlerinde de canlı tutacak bir sosyal tesis taleplerini dile getirdikleri, mevcut park yapım işi ile bütünlük arz etmesi nedeni ve halkın talebine karşılık vermek amacıyla projeye dâhil edilen asgari boyutlardaki büfe yapısının ayrı olarak ihaleye çıkılması halinde mevcut imalatın tamamlanma süresini aşacağı, söz konusu büfe yapısının, sözleşmeye esas park yenilenmesi kapsamında kalması, asıl işin tamamlayıcı bir parçası niteliğinde olması nedeniyle sözleşme ve ihale dokümanındaki hükümler çerçevesinde aynı yükleniciye yaptırılabileceğine karar verildiği ifade edilmiştir.


 

ŞARTNAME DIŞINA ÇIKILMIŞ

Sancaktepe İlçesi II. Bölge Mevcut Parkların Tadilatı, Yeni Park Yapılması İşi'nin Teknik Şartnamesinin amacı; Sancaktepe sınırları dâhilinde yapılmış olan, park ve yeşil alanların bozulan, hasar gören yumuşak ve sert zeminlerinin tamirat, yenileme işleri, ihtiyaca bağlı fonksiyonlarına ait donatıların eklenmesi, park revizyonları çalışması ve peyzaj işlerine ait olan şart ve esasları tespit etmek olarak belirlenmiştir. Şartnamenin amacından da görüldüğü üzere asıl işin konusu park ve bahçelerin onarımı- bakımı ile yeşil alanların tanzimidir. Sosyal tesis inşası ise her ne kadar konum olarak İdare sınırları içerisindeki bir parka yapılmış olsa da, asıl iş ile bütünlük arz etmesi hususu yapının konumuna bağlı olarak değil işin niteliğine göre belirlenmektedir. Kaldı ki, İdare söz konusu parkta halkın huzurunu bozacak olayları engellemek adına yapının yapıldığını ifade etse de, söz konusu gerekçe İdarenin işlem ve eylemlerinde yasal düzenlemelere göre davranması gerektiği gerçeğini değiştirmemektedir...


NOT: Önümüzdeki hafta 
Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği  23 milyonluk ihaleye tek başına girip kazanan şirketi açıklayacağız. O şirket kaç ihaleye tek başına girmiş kaç ihale kazanmış hepsini burada okuyacaksınız.

 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi