İstanbul Gündemi

Seçimlerle ilgili yapılan son anket dikkat çekti!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
27 Mart 2023 Pazartesi 13:29

Bir televizyon programına konuk olan ve çarpıcı açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz; AR-GE tarafından yapılan anketle ilgili sonuçları paylaştı. 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala, siyasi çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Anket; Cumhur İttifakı adayı, Erdoğan Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'dan oluşuyor.

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN OYU YÜZDE 53 OLDU’

Cumhurbaşkanı seçimlerinde, adayların attığı bütün adımlar dikkatle incelenirken; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, anket sonuçlarını paylaştı. Yavuz, ‘Gün geçtikçe, Cumhurbaşkanımıza olan teveccühün daha da artış gösterdiğini devam ediyorum. AR-GE tarafından yapılan ankette, Cumhurbaşkanımızın yüzde 53 oranında bir oy yüzdesi yakaladığını görüyorum. Bu oranların daha da artacağını ön görüyorum’ dedi.

‘AK PARTİ’NİN OYU YÜZDE 41 OLDU'

AR-GE anketlerinin açıklanmasının ardından, konuya ilişkin yorumlar yapan Ali İhsan Yavuz, ‘Partimize yönelik tevecühhün ise daha altlarda bir rakama sahip olduğunu gördüm. Ancak yapılan son ankette, yüzde 41 oranında bir oy olduğunu gördüm. Bu yönden baktığımızda ’bıçak sırtı' ifadesini kurtaramam ancak her seçim zordur. Yeni kombinasyonlar mevcut.  Elbette ittifak içerisinde partiler de değişiyor ve daha değişecek çok şey var' dedi.

‘YENİDEN REFAH PARTİSİ İLE İLGİLİ ÇOK NET ANLAŞMA ZEMİNİ OLUŞTU’

Programda Ali İhsan Yavuz'a yönetilten sorulardan bir tanesi de ‘Yeniden refah partisi ittifaka nasıl katıldı?’ sorusu oldu. Bunun üzerine, Yavuz; ‘Belirli bir noktaya gelmiştik ancak uzun müzakereler mevcuttu. Ancak gerçekten ilkeler doğrultusunda ilerleme kaydetmeye devam eden bir sürecin içerisindeydik. Geldiğimiz noktada ise biraz kopar gibi olduk. Sonrasında ise; bıraktığımız noktaya yeniden döndük. Bundan sonrasında ise; çok net bir anlaşma zemini oluşturduk. Çok şükür aynı ittifakın içerisinde, Cumhurbaşkanı adayının da aynı olduğu bir anlayış içerisinde yolumuza devam edeceğiz’ dedi.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi