İstanbul Gündemi

Şekercioğlu 'Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi, hiçbir tarikatın cemaatin de yan bahçesi değiliz!’

Player yükleniyor...
Haberler / STK
3 Mayıs 2023 Çarşamba 13:11

Genel Merkez binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Şekercioğlu, derneğin hayata geçirdiği ve geçireceği projelerle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. İFADER'in yardıma muhtaç insanlara verdiği desteklerden İsrail'in Filistin, Kudüs ve Mekke'ye yaptığı zulümlere, Afrika'dan deprem bölgelerinde yapılan yardımlara kadar birçok alanda faaliyet yürüttüğünü vurgulayan Şekercioğlu, derneğin tüm Türkiye'de teşkilatlanacağını ifade etti.

“FİKİR VE DÜŞÜNCE ÜZERİNE SAYISIZ ÇALIŞMALAR YÜRÜTEN BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ”

İFADER’in fikir ve düşünce kuruluşu olduğunu söyleyen Orçun Şekercioğlu, “8 yıldır resmi olarak yurtiçi ve yurtdışında yardımlar başta olmak üzere fikir ve düşünce üzerine sayısız çalışmalar yürüten bir sivil toplum kuruluşuyuz. Antalya’da 35, Ordu’da da 15 kişiden oluşan temsilciliklerimiz var. Bu illerimizde de faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Siirt’ten Bingöl’e, Sivas’tan Trabzon’a kadar planlamamızı yapıyoruz. Bu iyilik, fikir ve düşünce hareketini Türkiye geneline yaymak istiyoruz. 81 ilimizde temsilcilikler açacağız. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Hiçbir cemaatin, tarikatın yan bahçesi de değiliz. Bizim tek tarafımız mukaddesat, devletimiz, bayrağımız ve milletimizdir. Kim ki bu değerlerle kavgalı bizim hasmımızdır” dedi.

“TARIMDAN HUKUKSA, İKTİSADİ POLİTİKALARDAN AFRİKA’DAKİ YOKSULLUĞA...”

Türkiye’nin sorunlarına değindiklerini belirten Şekercioğlu, “Hem fikir hem de yardım üzerine kurulan bir STK’yız. Fikir alanını 3 başlıkta değerlendirebiliriz. Tarih bilinci, aktüel bilinç ve gelecek perspektifiyle ilgili kamuoyu bilinçlendirmeleri yapan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bundan sonraki hedefimiz hükümetlere ve yerel yönetimlere memleketimizin, ilimizin ve ilçemizin sorunları, meseleleri, talepleri ve çözüm önerilerini iletmek olacak. Özellikle ABD ve İngiltere’de bu konseptle kurulan yapılar bu hizmetleri veriyor. İFADER de bu manada kurulan ve başarılı olan sayılı STK’lardan biridir. Kontrolsüz bir büyümemiz yok, aksine istikrarlı şekilde büyüyoruz. Kamuoyu bilinçlendirmelerini onlarca salon programlarıyla, panellerle, söyleşilerle ve basın bildirileriyle gerçekleştirdik. Gündemimiz kimi zaman Türkiye’nin iktisadi meseleleri, kimi zaman Türkiye’nin tarım politikaları, kimi zaman hukuki, kimi zaman Afrika’daki insanların yoksulluğu oldu. Tüm bunlara baktığımızda bugün itibariyle fikirde ve düşüncede bahsettiğim boyutlardayız” diye konuştu.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN MESAJLARI BİZİM AYAKLARIMIZIN ALTINDADIR”

Yardımların yanı sıra kamuoyunu bilinçlendirmek için çalışmaları olduğunu belirten Şekercioğlu, “Bundan sonra yapacağımız kültür ve sanat etkinlikleri başta olmak üzere kamuoyunun bilinçlenmesi gerektiğiniz düşündüğüm konularda seminer ve açık hava organizasyonlarımıza devam edeceğiz. Yakın zamanda planladığımız ‘Vatan Millet Devlet Bayrak’ temalı salon programıyla 17. büyük Türk devletimiz olan Türkiye’nin vatan, millet, bayrak kavramlarının ne anlama geldiğini anlatan bir program gerçekleştireceğiz. Özellikle 14 Mayıs seçimlerine giderken terör örgütlerinin hangi partiler olursa olsun lehine verdiği mesajları kabul etmiyoruz. O mesajlar bizim ayaklarımızın altındadır. Yapacağımız programda tüm partilerin terör örgütlerinden gelen mesajları reddetmesi gerektiğini ifade edeceğiz. Bu da toplumumuza karşı sorumluluğumuzdur. Bunların yanı sıra iklim değişikliği ve metaverse ile ilgili başlattığımız konferanslarımız mevcut. Farklı ilçelerde ve periyotlarda bunlara devam edeceğiz. İstanbul’da bizlere ulaşan ihtiyaç sahibi ailelerimiz var. Yaklaşık 500 haneye erzak, kira ve fatura yardımında bulunduk” şeklinde konuştu.

“HATAY’DA 3 BİN 250 VATANDAŞIMIZA İFTAR, 2 BİN VATANDAŞIMIZA DA SAHUR VERDİK”

İFADER olarak deprem bölgelerinde yaptıklarını anlatan Şekercioğlu, “Geçtiğimiz aylarda 11 ilimizin ağır hasar aldığı, 50 bin insanımızın hayatını kaybettiği, yüz binlerce insanımızın da yaralandığı büyük bir deprem felaketi yaşadık. İFADER olarak ilk günden beri deprem bölgesindeydik. Bölgeye 22 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdik. Yaklaşık 12 gün boyunca bu ekibimiz arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirdi. İlk 4 gün 12 vatandaşımızı, sonraki günlerde de 12 kişi olmak üzere toplam 24 vatandaşımızı sağ salim kurtardık. Ayni yardımlar konusunda da peder pey desteğimizi verdik. Ramazan ayında Hatay’da 3 bin 250 vatandaşımıza iftar, 2 bin vatandaşımıza da sahur verdik” ifadelerini kullandı.

TANZANYA’DA OKUL VE MEDRESE PROJELERİ

Kurban Bayramı’nda yapılacak faaliyetleri açıklayan Şekercioğlu, “Önümüzde bir Kurban Bayramı var. Bu bayramda da Afrika’nın Tanzanya ülkesinde olacağız. Geçen seneki gibi kurban faaliyetlerimiz orada devam edecek. İlk kez İstanbul’da kurban organizasyonu yapağız. Kurban hisselerini bize yazdıran vatandaşlarımıza etlerini evlere kadar teslim etmek suretiyle hizmet evreceğiz. Ayrıca deprem bölgesinde de beraber çalışacağımız bir kuruluş ile birlikte depremzede kardeşlerimizin yanında olacağız. Bu vesileyle Kurban Bayramı’nı 3 sacayağı ile geçirmiş olacağız. Afrika’da bu yıl inşa etmeyi planladığımız bir okul projesi vardı. Fakat biz okulu işletme tarafında olacağız. Okulu tamamlayıp Tanzanya yetkililerine teslim edecektik. Türk Bayrağı ve İFADER bayrağını dalgalandıracaktık. Bununla ilgili protokolü de hazırlamıştık. Ancak çalışmalarımızı deprem bölgelerine ağırlık verdiğimiz için bu proje önümüzdeki yıla kaldı. Tahsis edeceğimiz öğretmenlerimizle o bölgenin tatiline gelen aralarda Türkçe eğitimi vereceğiz. Okulun yanı sıra bir medrese çalışmamız da olacak. Bu medreseyi de yetkililere teslim edeceğiz. Su kuyuları açmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“KUDÜS ÖZGÜR OLANA KADAR İFADER OLARAK DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Yurtdışındaki çalışmalarını anlatan Şekercioğlu, şunları söyledi: “Afrika’nın dışında Filistin ve Gazze de bizim yakından ilgilendiğimiz bölgelerden. Buralar ümmetimizin olduğu yerler. Dolayısıyla buraları yakından takip ediyoruz. İsrail, defolup gidene kadar Filistin, Kudüs ve Gazze’den elimizi çekmeyeceğiz. Tüm yaptığım konuşmalarda bunu dile getirdim. Elhamdülillah sözümüze sadık kaldık. Gücümüz yettiğince maddi ve manevi desteğimizi verdik, vermeye devam edeceğiz. Hamas hareketini destekliyoruz. Kudüs özgür olana kadar İFADER olarak desteğimizi sürdüreceğiz. Filistin hususunda da anlık değil, sürekli ve yüksek faydamız oldu.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi