İstanbul Gündemi

Şeyma Döğücü: İBB, Sancaktepe’ye yapılacak yatırımları planlardan çıkardı

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, çok önemli açıklamalara imza attı. İBB’yi eleştiren Döğücü, geride kalan 4 yılda Sancaktepe’de yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler paylaştı.
Şeyma Döğücü: İBB, Sancaktepe’ye yapılacak yatırımları planlardan çıkardı
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Temmuz 2023 Pazartesi 14:08

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Hanımeli Kafe’de bir araya gelen Başkan Şeyma Döğücü, birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

BAŞKAN DÖĞÜCÜ’NÜN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

“Tüm olumsuzluklara rağmen çok güzel işler başardık. Göreve geldikten sonra vatandaşın sosyal tesis talebi vardı. Paşaköy’de başladık ve orası çok tuttu. İlçe dışından da gelenler oluyor. Şehit Furkan Doğan Kampüsü’ndeki binamızı da sosyal tesis olarak hayata geçirdik. Son olarak Hanımeli Kafesi’ni hizmete açtık. Çok nezih bir mekan oldu. Sadece hanımlara özel bir yer değil. O ismi koymamızın nedeni açtığımız kurslarda üreten kursiyerler burada satışa sunabilecek olmasıdır. Paşaköy’de de doğal ürünleri halka sunacağımız bir mekan haline getireceğiz. Aydos Millet Bahçesi de sona geldi. Ağustos ayında bize geçecek. Orada da güzel bir tesis, macera parkları, yürüyüş alanları olacak. İstanbul’un en güzel millet bahçelerinden biri olacak. İkinci millet bahçesi için de ihaleye çıkıldı ve en kısa sürede kazma vurulacak. Seçim döneminde anlatmıştım. Askeri alanda yapılacak millet bahçesi... Aydos başlayınca orası biraz yavaşladı. Ama projeleri hazır. İnşallah orayı da vatandaşımıza sosyal mekan olarak sunacağız. Belediyenin yanında 3 katlı otopark yaptık. Üst katını da geliştireceğiz.”

ULAŞIM SORUNU

“Bizim en büyük problemimiz ulaşım. Bu konuda sıkıntılarımız var. Bu da tamamen bizim dışımızda. Konudan İBB sorumlu. Fakat vatandaş bizi muhatap olarak görüyor. Bizim bu anlamda yapabileceğimiz bir şey yok. Bununla ilgili bir projemiz vardı ancak İBB’de adını bile andırmadılar. Sancaktepe’ye yapılacak yatırımları planlardan çıkardılar. İnşallah söz verdikleri metroyu bitirirler ama o da öyle görünmüyor. Malum İBB Başkanı İstanbul’un sorunlarıyla değil, başka şeylerle meşgul. Bu yüzden İstanbul’da ‘ne olmuş?’ diye vaziyet alamıyor.”

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

“İlçemizin sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları çözmek için uğraşıyoruz. Bizim sorumluluğumuzdaki bölgelerde çok hızlı aksiyon alıyoruz ama İBB’nin yerlerinde aksamalar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerden sonra İBB’nin liyakatli, işi bilen yöneticileri olduğunda Sancaktepe’ye çok daha güzel hizmetler gelecek. Sarıgazi’de yüzme havuzu inşaatı devam ediyor. Bununla alakalı çok talep vardı. Bununla birlikte ilçemizde 4. yüzme havuzu olacak. Sancaktepe’yi kendi yağında kavrulan, alışveriş, sosyal mekan, doğasıyla dışarıya ihtiyaç duymayan güzel bir ilçe haline getireceğiz.”

SANCAKTEPE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM

“Kentsel dönüşümle ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. Geldiğimiz günden beri Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlandı. Tabiri caizse ilçenin imarını çektik. Bakanlık bunu tüm belediyelerden istiyor. Bunu Coğrafi Bilgi Sistemi ile dijitale döktük. Vatandaşlarımız bu sisteme girip bilgi alabiliyor. Bu sayede Altın Karınca Ödülü aldık. Dönüşümle alakalı 8 sıkıntılı bölge tespit ettik. Buralarda tapu ve mülkiyet sorunundan dolayı insanlar çivi çakamıyor. Bu bölgelerde büyük oranda tapu sorununu çözdük. Fakat 8 bölgede Bakanlıkla çalışmalar yaptık. Vatandaşın evleri bu çalışmalarla yerinde dönüşüyor. Önümüzde sadece 3. şahıslarla alakalı mülkiyet sorunu kaldı. İnşallah önümüzdeki süreçte bu sorunu da çözeceğiz. Bunların dışında geride kalan 4 yılda yaptığımız hizmetleri sizlerle paylaşacağımız bir toplantı organize edeceğiz. Her zaman Sancaktepe’nin yaşamaya değer bir kent olacağını vurguladık. İstanbul’un güzide bir ilçesi, farklı yaşam tarzlarının bir arada yaşadığı, kardeşliğin örnek olduğu ilçe olacağını söyledik. Bunları da başardığımızı düşünüyorum.”

Başkan Döüğücü daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi