İstanbul Gündemi

Siyasi kulislerde flaş iddia! 3 parti tek çatı altında...

Siyasi kulislerde konuşulanlara göre Saadet, DEVA ve Gelecek partilerini TBMM'de birleştirecek çatı partinin ismi netleşmeye başladı. Peki, kurulacak partinin yeni adı ne olacak? İşte tüm detaylar...
Siyasi kulislerde flaş iddia! 3 parti tek çatı altında...
Haberler / Politika
22 Haziran 2023 Perşembe 12:49

14 Mayıs’taki Milletvekili Seçimleri’ne CHP listelerinden katılarak Meclis’e giren Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi TBMM’de daha etkin olabilmek için çatı parti formülü ile TBMM'de grup kurmanın yollarını arıyor.

MECLİS TV'DEN YAYINLANMAYACAK

Kulislerdeki iddialara göre, yeni partinin genel başkanı, mevcut başkanların dışında ama 3 parti başkanının iradesine ve saygınlığına gölge düşürmeyecek temsili bir isim olacak. Yeni partinin Meclis grubunda her partiden 7'şer vekili olacak. Grup başkanvekillikleri eşit olarak paylaşılacak. Grup toplantılarında 3 partinin genel başkanları dönüşümlü olarak konuşacak ama genel başkanlar milletvekili olmadığı için konuşmaları Meclis TV'den yayınlanmayacak.

KARAMOLLAOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Kanal D'nin haberine göre, 3 parti arasında devam eden grup kurma çalışmalarıyla ilgili olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, fazla detay vermeyerek "Olur mu olmaz mı zaman gösterecek" dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi