İstanbul Gündemi

Son dakika; YSK açıkladı! Cumhurbaşkanı adayı olmanın ücreti belirlendi

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
14 Mart 2023 Salı 17:23

YSK, dün öğlen saatlerinde; partilerin milletvekilleri için belirlediği ücretler açıklanmıştı. Bugün ise, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkanı, Cumhurbaşkanı adayı ve bağımsız Milletvekili adayı olmak isteyen vatandaşlar için yatırmaları gereken ücreti açıkladı. 

YSK BAŞKANI, YENER AÇIKLADI!

YSK başkanı Yener'in bugün yaptığı açıklama adaylık için sürecin nasıl olacağını bekleyen vatandaşların merakını giderdi. Yener, “Cumhurbaşkanı ve Milletvekillerinin propaganda usul ve esaslarına ilişkin yapılmakta olan çalışmalar tamamlanmıştır. Bu çalışmalar neticesinde, bağımsız olarak milletvekili adayı olmak isteyen vatandaşların yasanın öngörüsüne göre 55.598 TL yatırması gerekmektedir. Seçmenlerin isteğiyle aday gösterilecek olan Cumhurbaşkanı'nın ise, 555.980 TL yatırması gerekmektedir. Bu belirlemenin, Partiler kanununun milletvekili seçimine dayalı olarak verilen kanunun ve cumhurbaşkanlığı seçimi kanunu tarafından belirlenmiş esaslara göre yapılmıştır.” dedi.

 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi