İstanbul Gündemi

Sosyal konut projesine 240 ay vade imkanı

Player yükleniyor...
Haberler / Ekonomi
23 Ağustos 2022 Salı 12:29

Tarihin en büyük Sosyal Konut projesi için adımlar atılmaya başlandı. 81 ilde dar gelirli vatandaşlar için inşa edilecek sosyal konutların detayını 13 Eylül‘de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

‘ARSAYA BAŞVURUP KENDİ EVİNİZİ DE YAPABİLECEKSİNİZ‘

Kabine toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Bakan Kurum, projeyle ilgili, ‘Proje kapsamında İstanbul‘da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ‘ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkânı olacak. Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30‘unu aşmaması gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

YÜZDE 20 KONTENJAN

Kritik açıklamalar yapan Bakan Kuruma, en çok sorulan soruların başında ne kadarlık bir gelir sınırı olacak sorusu geliyordu. Bakan Kurum, ‘İstanbul’da aylık geliri 16 bin, diğer illerde 14 bin lira altında olanlar sosyal konutlara başvurabilecek. Aylık taksitler asgari ücretlinin ödeyebileceği tutarda olacak. 13 Eylül’de detaylar açıklanacak. Bu kapsamda inşa edilecek konutların da 2.5-3 yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek’ dedi.

DETAYLAR 13 EYLÜL

Sosyal konut lansmanı başkent Ankara’da 13 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak. Orta ve orta üst gelirliler için de Bakan Kurum, ‘Bütün gelirlilerin alabileceği şekilde çalışma yapıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanı’mız orta ve üst gelire hitap edilecek şekilde Emlak Konut’un geçmişteki uygulamasına benzer bir uygulama ile inşallah destek verecek.’ açıklamalarını yaptı.

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi