İstanbul Gündemi

Suruç Aileleri ?İnadına barış? Dedi

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
14 Ekim 2015 Çarşamba 16:01

34 kişinin öldüğü Suruç katliamı sonrası, aileler tarafından oluşturulan Suruç Aileleri İnisiyatifi, Ankara´da meydana gelen ve 97 kişinin öldüğü katliamı kınayarak, bir açıklama yaptı.

Açıklama şunlar denildi: ?Yine bir katliamla uyandık, yine ve yeniden acıyı gördük, travmaların en ağırını yaşadık. Ve yine halaylarımıza, barış taleplerimize ve kardeşlik duygularımıza ket vurmak isteyenler sahneye çıktı. Bizler Suruç aileleri olarak barışa, kardeşliğe köprü olmaya giden aydınlık ve yiğit gençlerimizi toprağa verdik, bugün ise yine aynı şekilde sarayın saltanatına dur diyen, halaylar çeken ve yüzlerinde gülümseme ile güneşli ve barış dolu yarınlara özlem duyan kardeşlerimizi hain ve alçakça bir saldırıya kurban verdik. Suruç Aileleri İnisiyatifi olarak bu alçakça saldırıyı kınıyor, katillerin ve daha da önemlisi katliamın organizatörlerinin bir an önce yargılanmasını talep ediyoruz. Katil belli, katil aynı. Bizler onları tanıyoruz. Irkçı, faşist ve katliamcı iktidar zihniyeti tarihe yine kanlı elleriyle yaptığı ve hesabını vermekten kaçamayacağı bir katliam daha ekledi. Ülkeyi yangın yerine çevirdiniz ama inadına halaylarımız daha çok büyüyecek, barış çığlıklarımız daha da artacak. Artık savaşların son bulacağı gözyaşlarımızın ve acılarımızın dineceği güzel günlere uyanmak dileği ile. Barış talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Indiana Barış!?

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi