İstanbul Gündemi

Tatil maliyeti arttı, yerli turistin tatili azaldı!

Ekonomideki dalgalanma ve artan tatil maliyetlerinin yüzde 100 artması yerli turisti derinden etkiledi. Yerli turistler 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde daha çok ortalama beş gecelik rezervasyonlar yaptırdı.
Tatil maliyeti arttı, yerli turistin tatili azaldı!
Haberler / Turizm
20 Haziran 2023 Salı 14:25

İç turizmde yüzde 100’ü aşan zamlarla yükselen oda fiyatları nedeniyle, geceleme sayıları düştü. Pandemi yılı 2020’de 10,9 olan ortalama geceleme sayısı, 2022’de 8,2’ye gerilemişti.

2 KİŞİ BİR HAFTALIK TATİLİN ORTALAMA MALİYETİ 35 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Ekonomim'de yer alan habere göre; seyahate çıkabilenler de en çok arkadaş veya akraba evinde kaldı. Yerli turist bu yıl da daha kısa tatil planı yapıyor. Bu yıl 9 güne çıkan Kurban Bayramı’nda ortalama beş gecelik rezervasyonlar geldi. Geçen yıl iki kişi bir haftalık tatilin ortalama maliyeti 15-20 bin TL iken, bu yıl 35 bin TL’den başlıyor. Turizmcilere göre, bu yıl yüksek enflasyon, yerli turist tarafındaki talebin sınırlı kalmasına neden olacak.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi