İstanbul Gündemi

TÜLİN OYGÜR: ‘SUYUMUZU VATAN TOPRAĞI GİBİ KORUMALIYIZ’

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
30 Ocak 2021 Cumartesi 17:57

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezi’nde tanıtımı yapılan yeni etkinlik, ‘Su Varmıııış Su Yokmuş’ isimli resim ve öykü temalı yarışması oldu. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine, su bilincini geliştirmeye yönelik, Şubat’ın ilk haftasında başlatılması planlanan kampanya hakkında CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, önemli açıklamalarda bulundu. “Susuzluk tehlikesine karşı suyumuzu vatan toprağı gibi korumalıyız”

‘TÜRKİYE’MİZİN SUYUNUDA EL BİRLİĞİYLE SAVUNACAĞIZ’

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, Geçtiğimiz günlerde basın toplantısında ülkemizde yaşanan susuzluğa yönelik alınacak tedbirlerin en başında çocukları bilinçlendirmenin yattığını belirterek, “Vatan topraklarımızın bölünmez bütünlüğünü ve mavi vatanımızı savunduğumuz gibi, Türkiye’mizin suyunu da el birliğiyle savunmak üzere toplumumuzda su bilincini geliştirecek bir kampanya başlatıyoruz.

‘UZUN SOLUKLU BİR ÇALIŞMA OLACAK’

Bilim insanlarının iklim değişiklikleriyle birlikte artarak devam edeceğini bildirdikleri susuzluk ve kuraklık tehlikesine dikkat çekmek amacıyla başlattığımız Su Bilinci Kampanyası, birçok farklı etkinliğin yer alacağı, 22 Mart Dünya Su Günü’nü de içine alan, uzun soluklu bir çalışma olacaktır.” denildi.  

Yaptığı basın açıklamasında konuşan Prof. Dr. Tülin Oygür, Su Bilinci Kampanyası kapsamında yapılacak olan etkinliklerin; ‘Sen Yağmur Ol Ben Bulut’ sloganıyla açılan Su Gönüllülük Çalışması ve ‘Su Varmıııış Su Yokmuş’ isimli resim ve öykü yarışmalarıyla devam ettiğini duyurdu.

CKD’nin resmi web sitesinden girilerek 1 Şubat 2021 tarihinden itibaren “Suyun geleceğimiz olduğu bilinciyle, her su damlasının doğru ve etkin kullanılması için çaba sarf etmeye gönüllüyüm' ifadesi altına gönüllülük imzaları toplanmaya başlanacak, CKD şubeleri tarafından telefonla ulaşılarak imzacılara ve ziyaret edilecek kurumlara Su Gönüllüsü Sertifikaları sunulacağı bildirildi.

Su Varmıııış Su Yokmuş isimli resim ve kısa öykü yarışması 8 Şubat 2021 tarihinde başlayacak olup; 1.- 4. sınıf çocuklar resim dalında, 5.- 8. sınıflar arası çocukların katılacağı yarışma ise kısa öykü dalında olacağı belirtildi.

Yarışma takvimi: 22 Mart 2021 Dünya Su Günü, eserlerin son teslim tarihi ise 23 Nisan 2021 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda olacağı bilgisi verildi. Resim ve kısa öykü dallarında düzenlenen yarışma, 8 Şubat gününden itibaren sosyal medyadan duyurulacak olup, yarışmanın ayrıntıları ve şartnamesi cumhuriyetkadinlari.org.tr adresinde yayınlanacaktır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi