İstanbul Gündemi

Turgut İnan; “Pazarcılar Odası ile yapılan sözleşmede hukuki olmayan maddelerde değişen bir şey yok”

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
17 Ekim 2021 Pazar 22:29
MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan, 9 Ekim’de ilçe meclisinden ‘Oy Çokluğu’ ile kabul edilen ‘Kapalı Pazar Alanı’ ile ilgili protokolle birlikte ilçe meclisinden alınan kararın iptali için idari mahkemeye açtığı davada kararlı olduğunu, hem ilçe halkının hem de pazarcı esnafının hakkını korumak adına mahkeme sonuçlanmadan yapılan ihaleye de tepki gösterdi. 
 
Geçtiğimiz Haziran ayında Hukuk Komisyonu’nun ‘Ret’ oyu ile müdürlüğüne iade edilen, Eylül ayı son toplantısında ise ‘Oy çokluğu’ ile kabul edilen ‘Kapalı Pazar Alanı’ kurma teklifi ile ilgili sözleşmede değişen maddelerin belediyenin kapalı pazar alanından alacağı %25 kar payının yüzde 40’a çıkması ve sözleşmenin 25 yıldan 20 yıla inmesi olduğunu söyleyen Turgut İnan, hukuki olmayan tüm maddelerde hiç bir değişikliğin olmadığını söyledi. 
 
İNAN: ‘BYUAŞ BU İŞİ ÜSTLENSİN!‘
 
Kapalı Pazar Alanı’nın yapılmasına değil, hukuki olmayan bir şekilde yapılmasına karşı çıktığını belirten İnan, “Kapalı pazar inşaatının yapım masrafının tamamı pazarcı esnafından karşılanacaksa, neden bu organizasyonu belediyenin şirketi değil de Pazarcılar Odası yapıyor? Yirmi yıl yüzde 60 odaya pay verileceğine, belediyenin şirketi BYUAŞ bu işi üstlensin, pazarcılara yüzde 10 versin” dedi.
 
Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun cumartesi pazar alanının yenilenmesi ile ilgili aldığı usulsüz kararda ısrarcı olduğunu kullandığı ifadelerle gözler önüne serdiğini söyleyen MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan, “Türkiye’nin en güzel Pazar yerini Bakırköyümüze kavuşturacağız” diyen Kerimoğlu’na, kendisinin yapmayacağı bir pazar alanının propagandasını yapmayı da yakıştıramadığını belirtti. 
 
Pazar alanı ile ilgili karşı çıkma gerekçelerini sıralayan Turgut İnan, şöyle devam etti. 
 
* Bakırköy Belediyesi devredilemez yetkisini İstanbul Umum ve Pazarcılar Odasının çıkarları doğrultusunda kullanmaktadır. Pazarcı esnafımızın parası ve belediye uhdesindeki tapu kullanılarak İstanbul Umum ve Pazarcılar Odasına rant sağlanmaktadır.
 
* Söz konusu Oda tek kuruş harcamadan yeni pazar alanındaki otopark, kafeterya, tuvalet vb. yerlerin işletmecisi olacak, pazarcı esnafından ve bu işletmelerden sağlanan gelirlerin %60 ına el koyacaktır.
 
* Bakırköy Belediyesi iştiraki olan BYUAŞ yeni pazar alanını yapacak güçtedir. Bu pazar yeri madem Pazarcı esnaf kardeşlerimin paraları ile yapılacak, o halde BYUAŞ’ın bu yeri yapmasının önünde hiç bir engel bulunmamaktadır.
 
* Bakırköy MHP İlçe Başkanlığı pazar yerinin yenilenmesine karşı değildir. MHP Bakırköy İlçe Başkanlığı pazarcı esnafının haklarını savunmakta, Bakırköy Belediyesinin zarara uğratılmasına karşı çıkmaktadır.
 
* Bu sebeple konuyu yargı sürecine taşımış ve süreci yakından takip etmektedir. Pazarcı esnafımızın parasına göz diken rantçılara asla geçit verilmeyecektir.
 
* Buradan pazarcı esnafımızı da uyarıyoruz: Alın teriyle kazandığınız paraların heba olmaması için gözünü cebinize dikenlere tek kuruş ödemede bulunmayın!
 
* Son söz olarak, Milliyetçi Hareket Partisi aklı selimle ve milletin faydasına olan her türlü çözüme vardır. Çözüm üretmek yerine sorun yaratma arayışında olanlara karşı ise geri adım atmayacak ve yasal yollardan ayrılmamak şartıyla mücadelemiz devam edecektir.
 
 
Selvi Sarıtaç - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi