İstanbul Gündemi

Türkeş’ten flaş MHP sözleri! ‘Alfabedeki 3 harften ibaret!’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
26 Nisan 2023 Çarşamba 12:18

Serbestiyet gazetesinden Hilal Köylü'ye konuşan Ayyüce Türkeş, babasının kurucu olduğu Milliyetçi Hareket Partisi için çok konuşulacak ifadeler kullandı.

TÜRKEŞ’İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

“Benim siyasete adım atmamın bir sebebi de bu. Çünkü Alparslan Türkeş'in ismi böyle olaylarla kesinlikle ve kesinlikle yan yana gelemez. Bunu hiçbir Türkeş bunu kabul edemez. Bu benim önce babama, sonra dava arkadaşlarıma borcum. Babamın ismiyle o tarz olayları bir arada tutmam mümkün değil. Çünkü zaten sağlığında da hep bunlarla mücadele etti.”

“ÜLKÜCÜDEN MAFYA, MAFYADAN ÜLKÜCÜ OLMAZ'”

“Ülkücüden mafya, mafyadan ülkücü olmaz', 'Kanun olmayan hiçbir yerde ülkücünün işi yoktur', 'Ülkücü her zaman devletine, polisine, hukuka saygılıdır'; hep bunların altını çizmiş bir liderdir. O yüzden bizim için bu kavramlar, bu değerler çok önemlidir. “Hukukun üstünlüğünün olmadığı, böyle illegal olaylardan bahsedilen bir yerde Türkeş de olamaz, ülkücü misyon da olamaz. Oradaki harfleri kendi gözümde sadece alfabedeki 'M', 'H' ve 'P' harfleri olarak görüyorum.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi