İstanbul Gündemi

Türkiye’de tatilin gözde yerleri açıklandı!

Yaz tatili için yılın en çok beklenen zamanı olan Haziran, Temmuz ve Ağustos döneminde 4 milyondan fazla kişi Neredekal.com üzerinden tatil araması yaptı. Tatil destinasyonları bakımından zenginliğiyle ön plana çıkan Türkiye turistlerin her zaman göz bebeği olarak ilk tercihler arasında yer alıyor.
Türkiye’de tatilin gözde yerleri açıklandı!
Haberler / Turizm
11 Eylül 2023 Pazartesi 13:35

Yerli turist için de tatil cenneti olan ülkemiz, 2023 yaz sezonunda da herkesin bütçesine uygun tatil alternatifleri yaratarak değerlendirdiği bir yaz dönemini geride bıraktı.

2023’ÜN FAVORİ TATİL DESTİNASYONU ANTALYA OLDU

Yerli turistin favori tatil destinasyonu Antalya, 2022 yazında olduğu gibi 2023 yazında da tatil için ilk tercih edilen yer oldu. Arama motoru verilerine göre 2023 yazında İstanbullular en çok Antalya, Büyükada ve Bozcaada için arama yaptı. Ankaralılar; Antalya, Alanya ve Marmaris için arama yaparken İzmirliler ise Çeşme ve Alaçatı için arama gerçekleştirdiler. Aynı dönemde Neredekal.com üzerinde arama yapan 4 milyon kullanıcı ise; en çok Muğla, İzmir, Fethiye ve Marmaris için arama yaptı. 2022 yazında tatil için tercih edilen iller 2023 yazında da gözbebeği olmaya devam etti. Sırasıyla; Muğla, Antalya, Balıkesir, İzmir ve Mersin tatil için en çok tercih edilen iller oldu. Bölge bazında bakıldığında ise sırasıyla; Fethiye, Bodrum, Ayvalık, Erdemli ve Datça tercih edildi. Ayvalık geçen seneki sırasını Bodrum’a kaptırdı. Geçen sene en çok tercih edilen ikinci destinasyon olurken bu sene üçüncü sıraya geriledi. Muğla’nın en popüler rotaları; Fethiye, Bodrum, Marmaris, Datça ve Ula olurken Antalya’da; Kumluca, Alanya, Kaş, Kemer ve Manavgat tercih edildi. Balıkesir’i tercih eden tatilseverler ise en çok; Ayvalık, Erdek ve Edremit’i ziyaret etti. İzmir’de ise her sene olduğu gibi Çeşme yine ön plana çıktı. Tatilseverlerin 2022 yılında başlayan Seferihisar ilgisi bu sene de devam etti.

İNTERNETTE EN ÇOK ‘OTEL FİYATLARI’ İÇİN ARAMA YAPILDI

2023 Haziran, Temmuz ve Ağustos yaz ayı dönemi arama verilerine göre en çok ‘Otel Fiyatları’ kelimesi için arama yapıldı. Türkiye’de en çok Temmuz ayının ikinci haftasında “tatil” araması gerçekleştirdi. Türkiye’nin en çok otel araması yapan şehri ise Çanakkale oldu. Çanakkale’yi sırasıyla Nevşehir, Muğla, Antalya ve Balıkesir takip etti.

2023 YAZ’INDA EN ÇOK ERKEKLER TATİL ARAMASI YAPTI

Neredekal.com Haziran, Temmuz ve ağustos ayını kapsayan yaz dönemi tatil istatistiklerini paylaştı. En çok tatil aramasını yüzde 57,76 ile erkekler yaptı. Tatil araması yapanların demografik dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti, tatil arayanların yüzde 22,76’sını 25-34 yaş arası genç yetişkinler, yüzde 22,76’sını 18-24 yaş arası gençler ve yüzde 21,73’ünü 35-44 yaş arası yetişkinler oluşturdu. Tatili daha çok kadınların sevdiği ön yargısı düşünülerek erkeklerin de kadınlar kadar tatili sevdiği ve tatil için arama yaptığı istatistiksel olarak gözler önüne serilmiş oldu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi