İstanbul Gündemi

Türkiye mutsuz olmaya devam ediyor

Dünya Mutluluk Raporu, 10. yıl dönümünde 2023 yılının en mutlu ülkelerini listeledi. En mutlu ülke unvanı değişmezken, Türkiye ise listede birkaç basamak yükseldi.
Türkiye mutsuz olmaya devam ediyor
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2023 Çarşamba 15:30

Finlandiya, üst üste altıncı kez dünyanın en mutlu ülkesi olurken Türkiye, bir önceki yıla göre “daha az” mutsuz olsa da yine listenin sonlarında yer almaktan kurtulamadı.

İSKANDİNAV ÜLKELER DİKKAT ÇEKİYOR

Dünya Mutluluk Raporu, Amerikan analitik ve danışmanlık şirketi Gallup’un verilerine dayanılarak hazırlanıyor ve altı temel faktöre göre mutluluğu belirliyor: Sosyal destek, gelir, sağlık, özgürlük, cömertlik ve yolsuzluk. Bu yılki liste, önceki yıllara benziyor zira listenin en üst sıralarında aynı İskandinav ülkeleri bulunuyor. 2022'de olduğu gibi, Danimarka bir kez daha ikinci sırada, İzlanda ise üçüncü sırada yer alıyor.

TÜRKİYE 106. ÜLKE KONUMUNDA

Türkiye, en mutlu ülkeler sıralamasında 146 ülke arasından 112. sıradaydı. 2023 yılında ise Türkiye, 137 ülke arasında en mutlu 106. ülke konumunda. Çalışmada Türkiye'nin neredeyse tüm parametrelerde zayıf olduğu ve mutsuzluğundan bunlardan kaynaklandığı görülüyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi