İstanbul Gündemi

Türkiye’nin en büyük aşçılık buluşması gerçekleşti

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
22 Ocak 2022 Cumartesi 15:35

Şefler, fuar süresince hünerlerini sergilemenin yanında, sektörün sıkıntılarını, beklentilerini ve çözüm önerilerini ‘Turizm Destinasyonlarında Farklı Yaklaşımlar’ başlıklı panelde dile getirme fırsatı buldu.

“Finike portakalı, kumluca domatesi, Alanya muzu turizme kazandırılmalı”

Pandemi ile birlikte özellikle belirginleşen tedarik sorununa çözüm için yerel ürünlere yöneldiklerini belirten Rixos Premium Belek Executive Chef’i Ümit Çelikkaya, otelleri kapsamında gösterdikleri bu hassasiyet ve çabanın ülke politikası haline getirilmesi gerektiğini ve Türk tarım zenginliğinin turizme ivedilikle kazandırılmasının önemine vurgu yaptı.

Çelikkaya, “Tarım ürünlerimiz bizim zenginliğimiz. Biz misafirlerimize yemeklerimizi hazırlarken artık bu ürünleri kullanıyoruz. Pandemi döneminde yabancı ürünleri tedarik edemeyince yerli ürünlere yönelerek çözüm ürettik. Önceden örneğin hep İtalyan peyniri kullanıyorduk, ama bu dönemde fark ettik ki bizim Kars peynirimiz de aşağı kalır değil. Yine aynı şekilde Kumluca domatesi, Finike portakalı, Alanya muzu hatta yine avakodumuz bile artık ayrı bir turizm tanıtımını hak ediyor. Bizdeki ürün çeşitliliği kimsede yok. Avrupa çok daha az ürün, çok daha fazla tanıtımla dünyaya kabullendiriyor. Bunun altında iyi bir pazarlama ve tanıtım gücü yatıyor” dedi.

“Donanımlı beyin göçüne karşı değiliz”

 Türkiye’de sektöre artık okullu aşçıların geldiğini belirten Gloria Hotels& Resort Executive Chef’i Önder Özcan, bu okullarda okuyanların büyük hayaller kurduklarını; ancak iş hayatına başladıklarında hayallerinde ciddi sapmalar olduğunu belirtti. Özcan, “100 kişinin mezun olduğu bir okuldan ancak 2-3 kişinin sektörde kalıyor. Çoğu para ya da başka sebepler kaynaklı yurt dışına gidiyor. Günümüzde yurt dışına gitmek, çalışmak zor değil. Bunu avantajını kullanmalarına karşı da değiliz ama, biz bu arkadaşlarımızı donanımlı ve doğru şekilde oraya yollamalıyız. Yani doğru beyin göçüne karşı değiliz. Çünkü burada asıl konu doğru temsil konusu. Özgüveni yüksek, bilgisi tam aşçılar bizleri en uygun şekilde temsil edecektir” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi