İstanbul Gündemi

Tuzla’da başlayan ‘İyilik Şampiyonası’ İstanbul’a yayıldı

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Nisan 2022 Salı 15:05

Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda, Türkiye’de ilk olma niteliği taşıyan İyilik Şampiyonası’nın takımları, paydaşları, görevleri ve ödülleri için tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da katıldı.

Masraflar Tuzla Belediyesi tarafından karşılanacak

İyilik Şampiyonası kapsamında İstanbul‘daki lise ve üniversite öğrencilerinin iyilik oyunları oynayarak puanlar toplayıp ödüller kazanacak. 3 ay sürecek yarışmanın tüm masrafları, bir sosyal sorumluluk projesi olarak Tuzla Belediyesi tarafından karşılanacak. İyilik Şampiyonası‘nda 4‘er kişilik gruplar, kitap ve oyuncak toplama, atık kağıt ve pil toplama, kedi, köpek ve kuş yuvası yapma, iyilik projeleri, sosyal aktivitelere katılma gibi iyiliğe değer kategorilerde verilen görevleri yerine getirecek ve ödüllerin sahibi olacak. İyilik Şampiyonası‘nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İyilik Şampiyonası, gelecek yıllarda tüm Türkiye‘den katılımcılara açılması planlanan bir proje olmasına karşın 2022 yılında yalnızca İstanbul‘daki lise ve üniversite öğrencilerinin katılımına açık olacak.

“İyiliği gençler ile geliştirmek üzere tasarladık”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı şunları söyledi: “Bu şampiyonayı aslında iyiliğe yönelik farkındalığı artırmak, iyilik için gençlerimizin dinamizmini daha aktif hale getirmek, bireysel ve toplumsal olarak iyilik halini artırmak, iyiliği gençler ile geliştirmek üzere tasarladık. Basit ama çok iyilik dolu görevler tarif ettik. Çok kısa bir süre içerisinde 4 bine yakın gencimizin bine yakın takım kurarak bu yarışmaya başladılar. Tuzla‘dan başlayarak İstanbul‘a kadar iyilik elçisi olarak her yere yayıldılar. İyiliği bulaştırarak da devam ettiler bu yarışmalara.”

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi