İstanbul Gündemi

Tuzla’da ekonomik farkındalık oluşturuldu

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Haziran 2022 Cuma 12:18

Proje kapsamında çocuk girişimcilerin, kullanmadıkları eşyaları ve ekonomiye kazandırılması hedeflenirken, çarşı girişine konulan kumbaralar ile doğu ve güneydoğu okullarında belirlenecek ilkokullarda dijital kütüphane oluşturulacak.

Türkiye’nin en büyük Çocuk Girişimciler Çarşısı

Tuzla Belediyesi, 8-14 yaş arası çocuklara geleceğin bireyleri olarak, etkili bir birey olmanın, kendini tanımanın ve ticari ahlakın kazandırılmasını hedefleyerek, eskinin değerlendirilmesi, geri dönüşüm bilincinin artırılması ve atık yönetimine destek olunmanın bilinci aşılanması için Türkiye’nin en büyük Çocuk Girişimciler Çarşısı’nı açtı. Çocuk Girişimciler Çarşısı’nda çocuklar için özel kurulan 250 adet stantlar ile kendi getirdikleri ürünleri vatandaşlara pazarlayarak, satışlarını gerçekleştirerek ekonomik farkındalık oluşturulması amaçlandı.

“Hikayeleri olan ürünlerini burada pazarlıyorlar”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bugün burada çok renkli, çok eğlenceli ve bir o kadar da önemli bir organizasyona imza atıyoruz. Türkiye’nin en büyük Çocuk Girişimciler Çarşı’nın açılışını yapıyoruz. 8-14 yaş grubundaki gençlerimizin olduğu bir ortamdayız. Çok eğlenceli diyoruz çünkü bugün burada gençlerimiz hem kendileri hem de hayatları için çok kıymetli olan, çok önemli hayat hikayeleri olan ürünlerini burada pazarlıyorlar. Onları satıyorlar. Başka hikayelere dönüştürüyorlar. Çok önemli olduğunu ifade ettim çünkü burada gençlerimizi olgunlaştırarak, toplumsal başarı için çok önemli olan olgunlaştırma metodunu gençlerimize yaşatmak istiyoruz” dedi.

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi