İstanbul Gündemi

ÜMRANİYE’DE BULUNAN YARALI DOĞAN TEDAVİYE ALINDI

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Aralık 2020 Cumartesi 16:49

Yukarı Dudullu Mahallesi’nde yaralı bir halde vatandaşlar tarafından bulunan yırtıcı doğan, Ümraniye Belediyesi ekiplerince alınarak hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinde tedavi altına alındı. Yırtıcı olması nedeniyle güçlükle de olsa tedavisi süren yaralı doğan, tedavisi tamamlandıktan sonra tekrar doğaya bırakılacak.

“TELEKLERİNİ KESMİŞLER”

Doğanın tedavi süreci ile ilgili bilgi veren Veteriner Hekim Esma Çerkes, “Bize geldiğinde genel durumu pek iyi değildi. Antibiyotik, vitamin kompleks ve genel durum yükseltici ilaçlar kullandık. Telekleri kısa olduğu için uçamıyor. Büyük ihtimal kesmişler teleklerini, o yüzden kısa görünüyor. Parmağında da ufak bir şişliği var” dedi.

Doğanın İstanbul’da çok nadir görülen bir kuş olduğunu, Beykoz civarında ormanlık bölgelerde tek tük rastlandığını belirten Çerkes, “Doğanlar avcı kuşlar. Diğer kuşlarla ve etle besleniyorlar. Tedavisi zor sürüyor. Koruma moduna geçip saldırganlaşabiliyor” dedi. Veteriner Hekim Esma Çerkes, nadir görülen kuşların türlerini devam ettirebilmeleri için vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi