İstanbul Gündemi

Ümraniye'de yaz Kur'an kursu eğitimleri sona erdi!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Eylül 2022 Çarşamba 13:33

Ümraniye‘de Yaz Kur‘an Kursu öğrencilerinin eğitimleri sona erdi. Yaz tatili boyunca eğitim gören öğrenciler, kapanış töreninde düzenlenen etkinliklerle doyasıya eğlenerek hünerlerini sergiledi. Ümraniye Belediyesi‘nin, çocuk ve gençlerin yaz tatilini daha faydalı geçirmeleri için Ümraniye Müftülüğü ile her yıl birlikte düzenlediği Yaz Kur‘an Kursu bu yıl yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Öğrenciler, Kur‘an-ı Kerim, elifba, adabımuaşeret ve kısas-ı enbiya eğitimi aldı. Eğitimlerin sona erdiği Yaz Kur‘an Kursu için bir kapanış töreni düzenlendi.

TABLET HEDİYESİ!

Ümraniye Belediye Meydanı’nda yapılan programa, yüzlerce öğrenci velileriyle birlikte katılım sağladı. Kapanış töreni, Kur‘an tilaveti ile başladı. Öğrenciler sahne gösterileri ile hünerlerini sergiledi. 9 merkezde gerçekleşen Yaz Kuran kursu, yaklaşık bin öğrencinin katılımı ile son buldu. Programa, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz katılım sağlayarak Kur‘an kursunu bitiren öğrencilere tablet hediye ettiler.

YILDIRIM, ‘HELAL OLSUN!’

Eğitimin önemine vurgu yaparak konuşmaya başlayan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ‘Bu çocuklarımızı eğiten bütün hocalarımızı tebrik ediyorum. Çocuklarımıza dinimizi öğretmek, peygamberimizi öğretmek, Allah‘ı öğretmek, dini değerlerimizi öğretmek önemli. Millet bahçemizde tören yapmıştık. Birtakım sözler vermiştik. Bunlara her şey helal olsun.’ ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER MEMNUN AYRILDI

Kurs öğrencilerinden olan Kaan Yazıcı, ‘Ben kursa Temmuz‘da başladım. Kısa bir süre içinde Kur‘an‘a geçtim. Kur‘an‘da bayağı ilerledim. Kursum da çok iyi geçti.’ dedi. Yine öğrenci olan ve kursu herkese tavsiye ettiğini belirten öğrenci İlayda Koç, ‘Bugün programa çıktık çok güzeldi. Yaz Kur‘an kursu çok güzeldi. Herkese tavsiye ederim. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik. Melekleri öğrendik.’ dedi.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi