İstanbul Gündemi

ÜSKÜDAR'DA YEDİ GÜZEL ADAM SEMPOZYUMU

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
29 Nisan 2015 Çarşamba 00:46

Fatih Mahkemesi olarak bilinen tarihî mekânı, `Yedi Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi' adıyla tematik bir kütüphaneye dönüştüren Üsküdar Belediyesi, bu sefer de Gençlik Merkezi'nde 2 gün boyuncu süren ‘Yedi Güzel Adam Sempozyumu' gerçekleştirdi.


Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını yürüten İkra Akademi öğrencilerinin çalışmalarıyla hayata geçirilen sempozyum 25-26 Nisan`da Üsküdar Gençlik Merkezi`nde yapıldı.

İLK OTURUMDA ERDEM BEYAZIT ELE ALINDI
Sempozyum ilk gününde Erdem Bayazıt`ın ele aldığı oturumda, Sakarya Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve Sanat Düşünce Eğitim Derneği (SADED) Başkanı Tahir Andı tebliğlerini sundu.

‘Necip Fazıl Kısakürek'in hayatı ve fikir dünyası üzerine belgeselinin de gösterildiği programda, Nuri Pakdil`i Şair Mustafa Aydoğan anlattı.

Etkinliğin ilk günü son oturumu ise Yazar Bahtiyar Aslan ve Yrd. Doç. Dr. Ali Kurt`un, Rasim Özdenören üzerine konuşmalarıyla sona erdi.

Oturumun ikinci gününde ise Yrd. Doç. Dr. Zeynep Kevser Şerefoğlu, Yazar Şeref Akbaba ve Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet İnan tarafından Alaeddin Özdenören ve Mehmet Akif İnan ele alındı.

Etkinliğe rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Nuri Pakdil'in belgeselinin seyredilmesinin sonrasında  Sempozyum, Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu ve Prof. Dr. Fatih Andı`nın Cahit Zarifoğlu`nu, Doç. Dr. Mehmet Narlı ve Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan`ın ise Sezai Karakoç`u anlatmasıyla sürdü.

Son bölümde sempozyuma katkı sağlayanlara katılım belgeleri verilmesiyle program sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi