Bu üyelerin FETÖ şaibesi olan isimlerin seçilme durumlarında yine blok olarak destek oyu verdiklerini vurguladı. Son dönemde 80 kişinin bu kez toplu hâlde Yargıtay daire başkanlıkları seçimlerine katılmayarak seçimleri kilitlediklerine dikkat çekti.
***
“Ta geçen temmuz ayının 25’inde yazmışım(*) “Yargıda FETÖ’cülerin sayısını nasıl anlarsınız?” başlığıyla ve aynen şöyle demişim:
“Adını vermeyeceğim, bir yüksek yargı kurumu var. Malum boşalan daire başkanlıkları için seçimler yapılır yüksek yargıda. Ama ilginçtir, daire başkanlıklarına FETÖ soruşturması geçirmiş ya da şaibeli olduğu hâlde delil yetersizliğinden hâlen kurumda görev yapmakta olan isimler aday olduklarında hep blok olarak 78-80 oy alıyorlar.”
Şimdi adını veriyorum, o yüksek yargı kurumu Yargıtay.
Ve o 70-80 kişi, artık yepyeni ve cillop gibi bir uygulamayla karşımızda.
Bu kez toplu hâlde Yargıtay daire başkanlıkları seçimlerine katılmayarak seçimleri kilitliyorlar.
Yargıtay’da 36 daire var. Başkanlıklar boşaldıkça seçimler yapılır. Kurumun 5. ve 10. Hukuk Dairelerinde eylül ayının başından beri devam eden seçimler 25. Tur bitmesine rağmen hâlâ tamamlanamadı. Çünkü sistemli olarak 70-80 kişi katılmıyor seçimlere.
SEÇİM NASIL ENGELLENİYOR?
Katılmazsa katılmasın, “ikinci turda en çok oyu alan kazanır” diyebilirsiniz.
Ama öyle değil durum.
Yargıtay’ın resmî olarak 400 üyesi var. Şu anda çeşitli sebeplerde bu sayı yaklaşık 380 kişi. Ama çoğunluk aramada 400 esas alınıyor.
Yargıtay üyeleri bir turda 4 kez sandığa gidiyor. Diyelim ki 3 yüksek yargı mensubu başkan adayı oldu. Dördüncü oylamaya en çok oy alan iki aday katılıyor ve seçilecek adayın 400’ün yarısı olan 200+1 oy alması gerek. Yani 70-80 kişi blok olarak oylamaya katılmayınca bir kişinin tek başına 200 oy alması neredeyse imkânsız hâle geliyor.
KİM BUNLAR?
Bakın, FETÖ METÖ filan demiyorum. Diğer tarikatlara sızmış ve kendilerini renklendirmiş FETÖ’cüler olduğunu da söylemiyorum.
Söylemiyorum da insan fena hâlde kıllanıyor.
Kim bunlar? Neden topluca seçimleri bloke ediyorlar?
Bir insanı 25 kere seçimlere getirtmemek güç ister. Ancak örgütlü olunması gerekir.
Asıl garip olan da Yargıtay Başkanlığı’nın bu duruma şimdiye dek müdahale etmemiş olması.
BU KİŞİLERİ TESPİT ETMEK ÇOK KOLAY
Seçim “boykotçusu” bu 70-80 kişiyi tespit etmek çok kolay oysa. Yargıtay Başkanlığı elektronik sisteminde katılanların ve katılmayanların isimleri kayıtlı. 25 tur boyunca sistematik olarak oylamaya gelmeyenlerin isimleri mutlaka eşleştirme yöntemiyle bulunabilir.
İnsan işi olduğu için en fazla bir kere iki kere katılmaz. Yani bir turda 15-20 kişi olmayabilir. Ama 25 tur boyunca 80 kişinin katılmaması nedir Allah aşkına? Yargıtay üyelerinin birinci görevi oy kullanmak. Milletin bu kadar işi, dosyası Yargıtay’da beklerken yargı üyelerini böylesine meşgul eden sorumsuz anlayışa sahip bu kişilerle ilgili şüpheleri giderebilecek bir MAKAM, MEVKİ ve bu işlere BAKAN kimse yok mu?
BLOKAJCILAR İÇİN İDARİ İŞLEM YAPILIR MI?
Millet Meclisi oturumlarına mazeretsiz 4 kez üst üste gelmeyen milletvekili hakkında bile disiplin soruşturması işletilirken Yargıtay’daki bu duruma müdahale edilmemesi nasıl ve neyle açıklanabilir?
Daire başkanlıkları seçimlerini bloke eden bu 80 kişilik “sorumsuz” grup hakkında şimdiye dek ne yapılacağı bilinmiyorsa ben açıklayayım:
1-Disiplin suçu işliyorlar.
2-Görevi ihmal.
3-Yargının görevini yapmasına engel oluyorlar ve kamu hizmetini aksatıyorlar.
4-Topluca hareket ederek örgütlü bir eylem içinde bulunuyorlar.
Kısaca bu işi çözümlemekle görevli daire ya da yetkili kurum her neyse göreve davet ediyorum. Boş demeçler karın doyurmuyor, herkes işini yapsın.
Bugün Yargıtay’da 26. Tur seçimler yapılıyor. Evet, siz bu satırları okuduğunuz sırada belki de Yargıtay’da yine aynı blokaj yaşanacak.
Bekleyip görelim.
…..
(*) https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/fuat-ugur/614571.aspx
Kaynak: https://dosyatv.com/kim-bu-yargitayda-organize-blokaj-yapan-80-uye/