İstanbul Gündemi

Yasaklar, şok talepler, mobingler... İşte Süper Kupa’nın perde arkası...

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finali, ev sahibi ülkenin ‘yasakları’ sonrası ertelendi. Peki, neden kriz çıktı? İşte arka planda olanlar...
Yasaklar, şok talepler, mobingler... İşte Süper Kupa’nın perde arkası...
Haberler / Spor
30 Aralık 2023 Cumartesi 13:31

Arabistan'da pankart ve Mustafa Kemal Atatürk tişörtlerine izin verilmemesi kulüpleri harekete geçirdi, mücadele oynanmadı. Bunun üzerine takımlar da sabaha karşı Türkiye'ye döndü.

Fanatik Gazetesi Haber Müdürü Umut Eken de yaşananları kaleme aldı. İşte o yazı...

KARŞILIKLI RESTLER KRİZE DÖNÜŞTÜ

Sonda yazacağımızı başta söyleyerek girelim. İki kulübümüzün Ulu Önder Atatürk’ün sözlerinden uyarlanan pankartlarla çıkma talebi, karşılıklı restleşmeleri krize dönüştürüp, gün sonunda finalin iptaline neden oldu. Fenerbahçe cephesinin sabah saatlerinde, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” pankartıyla çıkacağını TFF’ye iletmesi, krizin ilk sinyallerini verdi. Galatasaray da “Ne Mutlu Türküm Diyene” pankartıyla çıkma talebinde bulundu.

ALENEN KARA PROPAGANDA!

Bu talepler TFF tarafından Suudi yetkililere iletilince, iş krizden çıkıp rezalete dönüştü. Zira, Suudiler, bu pankart ve Atatürk görselli resimlerin siyasi figür olarak değerlendirileceğini, karşılıklı imzalanan taahhütnamelerde bu taleplere yer verilmediğini hatırlattı. Bu sert karşılık, iki kulüpten ısrarlı bir duruşla karşılık buldu.

TFF İÇİNDEN SIZDIRILANLAR!

Kriz esnasında sosyal medya üzerinden ciddi bir kara propaganda başladı. Suudiler’in, Türk Milli Marşı’na izin vermediği, Suudi Milli Marşı’nın çalınacağı, Suudi polisinin futbolcuların üzerini arayacağı vs gibi bir dolu saçmalık yazıldı! Asıl problem, TFF içinden ya da federasyona yakın kaynaklardan sızdırılan, çoğu çok da gerçekçi olmayan yanlış bilgilerin yayılmasıydı. Elbette bazı TFF yöneticilerinin, kriz esnasında verdikleri alelacele tepkiler de durumu çok ama çok zorlaştırdı.

FUTBOL AİLESİ İÇİN FIRSAT

TFF Yönetimi’nin maça 4 saat kala Dursun Özbek ve Ali Koç’u toplantıya davet etmesi, krizi birlikte yönetme çabası da sonuçsuz kaldı. Türk heyeti, Suudiler’e pankartlar ve Atatürk posterlerine izin verilmediği takdirde maça çıkmayacaklarını aktardı ve öyle de yaptı. Şimdi ne olur? Türk futbolunun sağlıklı bir zemine kavuşmasını, her şeyin şeffaf olmasını isteyen, adalet arayan futbol ailesi için uygun koşullar oluştu. Üstelik müthiş bir finalle!

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi