İstanbul Gündemi

YENİ DÜZENLEME İLE YABANCI YATIRIMCILAR KULÜPLERE ORTAK OLABİLECEK

Player yükleniyor...
Haberler / Spor
26 Ocak 2021 Salı 13:47

Yapılacak düzenleme ile futbol kulüplerinde gelirleri aşan borçlanmalardan yöneticilerin sorumlu olacak. Bloomberg‘in tasarı hakkında doğrudan bilgi sahibi bir hükümet yetkisine dayandırdığı habere göre, kulüplerin harcamalarındaki artışı dizginlemeyi amaçlayan düzenlemenin gelecek ay TBMM‘ye sunulması bekleniyor.

YENİ DÜZENLEME FLAŞ TRANSFERLERİ ENGELLEYEBİLİR

Bloomberg, düzenlemenin kulüpleri, banka kredilerine bağımlılığını azaltmaya zorlayacağını ve Mesut Özil gibi oyuncuların transferini zorlaştıracağını yazdı. Kulüplerin geçmişte milyonlarca dolar ödeyerek yıldız transferler yaptığını ancak gelirlerini aynı oranda artırmakta başarısız oldukları vurgulanan haberde, MHP milletvekili ve eski futbolcu Saffet Sancaklı‘nın verdiği “borçlar toplamda 2,4 milyar doları aştı” bilgisi aktarıldı.

Saffet Sancaklı, düzenlemeye dair ilginç başka bir bilgi de verdi. Buna göre, düzenlemeyle yabancı yatırımcıların Türk kulüplerine ortak olması kolaylaştırılacak. Habere göre, dört büyük kulüp olan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor‘un bankalara toplamda 893 milyon dolarlık borcu var ve borcun yapılandırılması için bankalarla görüşülüyor. Bu borç, kulüplerin gelirlerinin yaklaşık 3 katı düzeyde.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi