İstanbul Gündemi

10 ilde OHAL ilan edildi!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
7 Şubat 2023 Salı 15:03

Dünyanın en büyük felaketlerinden birinin yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrası acil yardım ve destek faaliyetleri için ilk etapta 100 milyar liralık kaynak tahsis edildiğini açıkladı.

“53 bin 317 arama-kurtarma görevlimiz ile destek personelimiz enkaz bölgesinde çalışıyor”

“Her 2 deprem de yeryüzünde 7 km gibi yıkımın şiddetini katlayarak artıran bir yakınlıkta yaşandı. Kırılan fayların genişliği itibarıyla bu depremler benzerlerine göre çok büyük yıkıma sebebiyet verdi. Coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. Ülkemizin dört bir yanındaki uzman personele ve araçlara bölgeye hareket etme talimatı verdik. 53 bin 317 arama-kurtarma görevlimiz ile destek personelimiz enkaz bölgesinde çalışıyor. Bu sayı her geçen saat artıyor.”

“Her ilimizde bir bakanımız faaliyetlere nezaret ediyor”

“Depremden kurtulan felaketzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik tedbirleri de adım adım hayata geçiriyoruz. 54 bin çadır, 102 bin yatak ve diğer ihtiyaç malzemeleri bölgeye gönderildi. Felaketin yaşandığı her ilimize ilave vali ve kaymakamlar görevlendirdik. Her ilimizde bir bakanımız faaliyetlere nezaret ediyor.”

“10 ilimizi afet bölgesi olarak ilan ediyoruz”

3 bin 549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. En büyük tesellimiz şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın sağ olarak kurtulmasıdır. Yaşadığımız deprem afetinin vahameti fevkalade tedbirler almamızı zorunlu hale getirmektedir. 10 ilimizi afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. OHAL ilan etme kararı aldık. 3 ay sürecek.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi