İstanbul Gündemi

2 ankette flaş sonuçlar! Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yüzde 50...

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
13 Mayıs 2023 Cumartesi 12:24

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından geriye 3 aday kaldı. Seçim yarışı Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan arasında geçecek.

BİR ANKETTE ERDOĞAN, DİĞER ANKETTE KILIÇDAROĞLU YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE...

Çarpıcı sonuçların yer aldığı anketlerin en dikkat çekici yanı ise Erdoğan ve Kılıçdaroğlu iki ankette de yüzde 50’nin üzerinde oy alıyor olması. Anketler, ‘Her iki aday iki farklı ankette yüzde 50’nin üstünde oy alıyor. Bu kadar farklılık nasıl oluyor?’ yorumunu da beraberinde getirdi.

ERDOĞAN YÜZDE 50.6 İLE ZİRVEDE

Argetus’un 7-10 Mayıs tarihleri arasında toplam 2 bin 568 kişiyle yaptığı ankette; Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 50.6, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 46.1, ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan yüzde 2.1, adaylıktan çekilen Muharrem İnce ise yüzde 1.2 oy alacağı öngörülüyor.

KILIÇDAROĞLU YÜZDE 50.5 İLE İLK SIRADA

2-8 Mayıs tarihlerinde Bulgu Araştırma tarafından 2 bin 400 seçmenle yaptığı ankette ise; Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 50.5, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 43.2, ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan yüzde 3.8, adaylıktan çekilen Muharrem İnce ise yüzde 2.5 oy aldı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi